معرفی کتاب همرزمان حسین(ع) اثر سیدعلی خامنه ای

همرزمان حسین(ع)

همرزمان حسین(ع)

4.8
136 نفر |
44 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

76

خوانده‌ام

331

خواهم خواند

197

شابک
9786008218326
تعداد صفحات
406
تاریخ انتشار
1399/6/15

توضیحات

کتاب همرزمان حسین(ع)، نویسنده سیدعلی خامنه ای.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به همرزمان حسین(ع)

نمایش همه

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

لیست‌های مرتبط به همرزمان حسین(ع)

نمایش همه

پست‌های مرتبط به همرزمان حسین(ع)

یادداشت‌ها

          انسان ۲۵۰ ساله مجموعه ای از سخنرانیهای سید علی خامنه در رابطه با زندگی جهادوار امامانِ بعد از امام حسین.

۱. کتاب با یک تعریفِ جدید از شیعه شروع میشود تا در همان ابتدا سوالی در ذهن خواننده شکل بگیرد
"آیا من شیعه هستم؟"

۲. کتاب روند اثبات و نفی ندارد و تنها خط مشی زندگی امامان را تشریح میکند.

۳. سخنران معتقد است دیدگاه شیعیان به امامان بسیار سطحی و دقیقا همان چیزیست که دشمنان ایشان میخواستند...
(مثال! نگاهی که اکثرا به امام سجاد دارند: یک امام بیمار که ۳۰-۴۰ سال برای امام حسین اشک ریخت! و این تنها چیزیست که از امام چهارم میدانند و هیچکس حرفی از جهاد امام سجاد و زنده کردن روح شیعه حرفی نمیزند < کتاب مفصلا مسئله را شرح داده>)

۴. در بین گفتار ها با تعریف جدید و کاملی از جهاد روبرو میشویم که خیلی از گره های ذهنی به دستش باز میشود! (استاد ارائه تعریفهای بینظیر: سیدعلی خامنه ای)
این تعریف جدید از جهاد پاسخ کوبنده ست به -بعضی مذهبیها- که هر تکان خوردنشان را جهاد مینامند!!

۵. زمانی کتاب را بخوانید که وقت کافی برای فکر کردن داشته باشید.

(همخوانی در باشگاه کتابخوانی نجوا)
        

10

          این کتاب هم بالاخره بعد چندماه (از شهریور تا آذر ۰۳) تموم شد.
این طولانی شدن نه به خاطر سنگینی مطالب بود و نه به خاطر دورهم‌خوانی.  اتفاقا متن روون و جذابی داشت و سخنران چیره‌دستش مطالبی مهم و کلیدی در فهم حرکت و نهضت شیعه رو به ساده‌ترین زبان گفته بوده.
اما دلیل طولانی‌شدنش این بود که یه جاهایی خیلی غصه می‌خوردم. غصه دنیایی که بعد رحلت پیامبر می‌شد داشته باشیم و اهالی سقیفه خرابش کردن. غصه همه مظلومیت‌های امام علی و خاندانش تا همین حالا، غصه انحراف‌هایی که تو شیعه پیش اومده بوده و اینکه به راه برگردوندنش چه سخته. 

همه اینا باعث می‌شد هر از گاهی کتاب رو برای مدتی کنار بذارم تا از اون باتلاق غم فاصله بگیرم. همیشه نمیشه نگاه حماسی و مقاومتی به ماجرا داشت. درست مثل وضعیتی که یک سال و نیمه تو غزه می بینیم. هر چقدر از رشادت و بزرگی و تحمل بالای اون آدم‌ها بگیم چیزی از درد کشنده و تصاویر جگرخراشی که می‌بینیم کم نمی‌کنه.

اعتراف می‌کنم بعد خوندن کتاب "دو امام مجاهد" و "همرزمان حسین" خیلی از تفکرات و تصورات اشتباه و رسوب کرده در ذهنم درباره ائمه تغییر کرد. جواب خیلی از سوال‌های قدیمیم رو گرفتم و ذهنیتی متفاوت پیدا کردم. به نظرم خوبه این کتاب رو یه جای دم دست کتابخونه بذاریم و هر از گاهی یه تورقی بکنیم. مطالب مهمش رو ماژیک بکشیم یا حاشیه نویسی کنیم تا تو تورق‌های بعدی دوباره بهشون توجه کنیم.
شیعه‌ای که می‌خواد درست شیعه‌گری کنه این نکات سبک زندگی مبارزاتی-مقاومتی رو باید یاد بگیره.

دوستی اینجا بهم گفت وقتی خوندی بگو آیا با "دو امام مجاهد" فرقی داره یا خوندن یکی از این دو کتاب کافیه. الان باید بگم هر دو رو باید خوند. اگرچه بعضی بخش‌های این کتاب تکرار مطالب اون یکی است اما خلاصه و محدوده.

حالا یکی که همه اینا رو خونده بگه آیا انسان ۲۵۰ ساله رو هم باید حتما خوند یا رئوس مطالبش با این دو کتاب یکیه؟
        

21

          ⭕نقش امامان در دین چیست؟ اصلا اگر بعد از پیامبر امامتی وجود نداشت مگر چه اتفاقی می‌افتاد؟
آیا بعد از امام حسین علیه السلام دیگر ائمه به دنبال حکومت نبودند و فقط برای مردم از احکام شرعی می‌گفتند؟

⭕همرزمان حسین علیه السلام
به زندگی مبارزاتی ائمه‌ی بعد از امام حسین علیه السلام می‌پردازد.
این کتاب شامل ۱۰ جلسه سخنرانیِ رهبر معظم انقلاب در محرم سال ۱۳۵۱ در هیئت انصارالحسین تهران است

⭕بخشی از کتاب:
سیره‌ی امامان اهل بیت علیهم السلام از نظر ما ناشناخته است و سیرتمان باید این باشد که این بزرگ‌مردان تاریخ اسلام را بشناسیم؛ و گفتیم که شناسایی اینها به نام و نشان و پاره‌ای خصوصیات، حرف تازه‌ای نیست، این را که امام سوم در سال چندم هجرت، یا امام ششم در زمان کدام قدرت اموی یا عباسی دیده به جهان گشود، یا می‌دانیم، یا اگر هم نمی‌دانیم، لازم نداریم. آنچه در زمینه‌ی شناخت این بزرگ‌مردان الهی برای ما لازم است، شناخت سیمای واقعی آنها است؛ آنچه امروز به آن می‌گویند بیوگرافی
        

0

          بسم الله الرحمن الرحیم ؛

ـ یه کتاب تمام عیار!!
اولین باری که این کتابو دست یکی دیدم حتی فکر نمی‌کردم یه روزی بیاد توی دستم و بخونمش حتی فکر نمی‌کردم سراغ چنین نویسنده ای با چنین طرز فکری برم ولی خدا کارش خیلی درسته:)
زمان بندیش حرف ندااااااره...
کتاب از ده تا بخش تشکیل شده بود سر خوندن نقاط اوج کتاب تا ساعت ها متحیر میمونید؛
از امام سجاد روایت میکنن که:
 یک آزاد مرد نیست که این آب دهان سگ را جلوی اهلش بیندازد؟!(منظور دنیا)
حضرت آقا یه تعبیری داره میگه هم‌رزمان حسین همان همدلهای حسین ،پادررکابان پیکار با ظلم،طلاق دهندگان دنیا،زندگی ها و آرامش ها ،راحتی ها آسودگی ها و عافیت ها را مثل خود علی (ع) همه را انداختند در مقابل حقیر ها و ذلیل های عافیت طلب دنیاجو
فکر را برگزیدند و راه را
عجب تعبیری...
 جهاد با نفس رأس همه ی جهاد هاست؛ منتها اشتباه نشود! همچنان که دلشان می‌خواهد اشتباه شود!
جهاد با نفس ضد جهاد با دشمن خدا نیست  با نفس خودت جهاد کن تا نفست در این راه انقدر به زمین نیوفتد! بعد آن وقت برو به سوی خدا برو در راه خداسوره نساء آیه ۸۴... آن وقت آیه قرآن با تو حرف میزند

این کتاب قلب گمشده ی کتابخونه ی هر آدمیه!
از محتوا بگم که قشنگ یه سیر تاریخی از حرکت امامان ع میگن و مدت ها تأمل برانگیزه..
انشاءالله قسمت همه 

یا حق
        

13

          از وقتی بچه بودم، تا قبل از خواندن این کتاب، همیشه این‌طور فکر می‌کردم که امامان آمدند، شهید شدند، رفتند و دوباره مردم در جهالت و بیچارگی فرو رفتند؛ و باز امام دیگری آمد و آخری را دیگر خدا نگذاشت ببینیم چون از همان اول معلوم بود که چی می‌شود. 
این تفکر خواه نا خواه یک جور خط بطلان می‌کشد بر طرح الهی هدایت! و گویا که تمام زحمات، دائم بر باد می‌رفته و انگار نه انگار که امامی آمده و امامی رفته. این فکر با این باورِ رایج پررنگ تر میشد که :«مردم عصر حاضر شاید ظاهر  متمدنانه ای داشته باشند اما انسانیت در گذشته بیشتر بود» یا باورهایی شبیه به این. 

این کتاب اما این باورها را به هم زد. اینجا من فهمیدم داشتن دید تاریخی یعنی چه. دید تاریخی یعنی وقایع را مثل یک کل منسجم از بالا ببینی و فهم کنی. من برای اولین بار اینجا با تشبیه انسان ۲۵۰ ساله آشنا شدم و باور دارم که بدون این نگاه، حرف زدن درمورد امام غایب، اصلا حرف زدن درمورد اسلام و ولایت، جز سخنانی بی پایه و اساس چیزی نخواهند بود.  اینجا یاد گرفتم هر امام، مثل معلمی بوده برای یک پایه از کلاس درس بشر؛ و بعد این بشرِ یک پایه بالا تر رفته را می‌سپرده به دست معلم کاردان بعدی. این کتاب را بگذارید در صدر لیست «حتما باید بخوانم»‌ هایتان. 
        

18