معرفی کتاب زال و رودابه اثر الهام فلاح

زال و رودابه

زال و رودابه

الهام فلاح و 1 نفر دیگر
4.0
15 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

36

خواهم خواند

13

شابک
9786222044800
تعداد صفحات
135
تاریخ انتشار
1400/1/2

توضیحات

کتاب زال و رودابه، نویسنده الهام فلاح.

لیست‌های مرتبط به زال و رودابه

نمایش همه

یادداشت‌ها

maryam torabi

maryam torabi

1403/7/19

          #کتاب زال و رودابه
امتیاز: ۳.۵

یکی از کتاب‌های دیگه مجموعه عشق‌های فراموش‌شده (که برای نوجوان‌‌هاست) مربوطه به زال و رودابه. زال در اینجای قصه پیش پدرش سام برگشته و بین آدم‌ها داره زندگی میکنه. و پدرش سام، پهلوانیه که در خدمت شاه ایرانه (جمشید). به سام خبر میرسه که دیوها به مازندران حمله کردن برو اونجا اوضاع رو سامان بده. سام رهسپار جنگ میشه و زال که حوصله‌اش سر رفته برای سرکشی به حوالی کابل میره. کابل و ایران از قدیم الایام باهم دشمنی داشتن و این بخاطر وجود ضحاک بوده که جوانان ایرانی رو کشته بود و اینجای قصه زال عاشق و شیفته‌ی دختر کابلی به اسم رودابه میشه و این عشق دوطرفه است. هفت نسل رودابه به ضحاک میرسه و هفت نسل زال به فریدون. آیا این عشق به سرانجام میرسه؟ کتابو بخونید.

یه آدمی در قرن ۳ و تو سن ۶۰ سالگی شاهنامه رو مینویسه و همچین روایتی از عشق رو به رشته تحریر درمیاره. قشنگ نیست؟

یه نکته‌ای هم که جا داره بگم اینه که قصه راپونزل (گیسو کمند) که والت‌دیزنی به خورد بچه‌های ما داده برگرفته از گیسوان بلند رودابه بوده که موهای خودشو از بالای برج پایین میندازه تا با اونها زال به بالای برج بره.
        

2

          داشتم در بهخوان می‌گشتم که به نویسنده‌ای با فامیلی «فلاح»  برخوردم. از سر کنجکاوی وارد صفحه‌اش شدم و کتاب‌هایش را از نظر گذراندم. این کتاب، اولین کتابی بود که چشمم را گرفت.
ماند در خواهم خواندها تا بلاخره پیدایش کردم و خواندَمَش.
داستان این کتاب، داستان زال سپید مو و رودابه‌‌ی نسل ضَحاک است. روایت عاشق شدن و رسیدن این دو را در این کتاب، با قلم الهام فلاح خواهید خواند.
داستان زال و رودابه در شاهنامه نوشته شده است اما قطعا برای همگان قابل فهم نیست و هر نویسنده‌ای که بیاید آن داستان‌های زیبا را به فارسی امروز در بیاورد و قابل فهم روایتش کند، واقعا قابل تحسین است. زیرا همه باید از داستان‌هایی که درون بزرگ‌ترین گنجینه‌ی فارسی‌ست آگاه شوند و لذت کافی را ببرند.
نویسنده خودش به داستان شاخ و برگ داده و چیزهایی را از ذهن خودش_طوری که داستان عوض یا اشتباه نشود_به آن اضافه کرده است که‌خود زیبایی داستان را دوچندان می‌کند.
با توجه به این نکته، انتظار می‌رفت حاشیه پردازی داستان زیاد و آزاردهنده باشد، اما اصلا اینگونه نبود و حاشیه بپردازی‌ها کاملا درست و بجا بودند. 
به شخصه آنقدر شیفته‌ی جذابیت و زیبایی داستان و گیرایی قلم نویسنده شدم که کتاب را در یک نشست کوتاه تمام کردم. 
و اما نکته‌ای که گفتنتش خالی از لطف نیست؛ داستان راپونزل(گیسوکمند) برگرفته از همین داستان زال و رودابه‌ی شاهنامه است که رودابه در دیدار مخفیانه‌اش با زال، موهای بسیار بلندش را به پایین کوه می‌فرستد تا از آن بالا بیاید. 
چه کرده‌اند با داستان‌های کهن ما که این‌چنین، مانند مفسده‌ای به گوشه کنار زندگی اجتماعی مردم افتاده‌اند و هر طور که می‌خواهند، با همان تغییراتی که می‌خواهند به خورد مردممان می‌دهند؟
        

10