بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

Outliers: The Story of Success

Outliers: The Story of Success

Outliers: The Story of Success

4.0
3 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

6

Learn what sets high achievers apart -- from Bill Gates to the Beatles -- in this #1 bestseller from "a singular talent" (New York Times Book Review).In this stunning book, Malcolm Gladwell takes us on an intellectual journey through the world of "outliers"--the best and the brightest, the most famous and the most successful. He asks the question: what makes high-achievers different?His answer is that we pay too much attention to what successful people are like, and too little attention to where they are from: that is, their culture, their family, their generation, and the idiosyncratic experiences of their upbringing. Along the way he explains the secrets of software billionaires, what it takes to be a great soccer player, why Asians are good at math, and what made the Beatles the greatest rock band.Brilliant and entertaining, Outliers is a landmark work that will simultaneously delight and illuminate.

یادداشت‌های مرتبط به Outliers: The Story of Success

            نویسنده خلاق کتاب سعی می‌کند دلایل پنهان موفقیت را بیان کند. او استعداد را یکی از عوامل موفقیت می‌داند و نشان می‌دهد که استعداد برای موفقیت کافی نیست.

نقش ماه تولد در مسابقات ورزشی و موفقیت تحصیلی، نقش تاریخ تولد در موفقیت تجاری، قانون ۱۰ هزار ساعت تمرین، سرنوشت باهوش‌ترین بچه‌های کشور، تربیت متفاوت بچه‌ها در خانواده‌های پولدار، بی‌اعتمادی افراد فقیر جامعه به صاحبان قدرت، فرهنگ افتخار در ایالت‌های جنوبی و ارتباط آن با دامداری، فرهنگ تلاش و پرکاری در آسیای شرقی و ارتباط آن با کاشت برنج، فرهنگ تعارف و احترام در کره جنوبی و تأثیر آن در سوانح هوایی، یادگیری بهتر در مدارس با افزایش زمان آموزش و اینکه ایده تعطیلات تابستانی از زمین کشاورزی الهام گرفته شده، پیش‌بینی نمره دانش‌آموزان در درس ریاضی فقط با سنجیدن حوصله و پشتکار آنها، تأثیر شغل خودمختار و پرتلاش اجداد بر نسل‌های آینده، بعضی از موضوعاتی هستند که در این کتاب مطرح شده‌اند و آنها را فراموش نمی‌کنم.
          
            چرخ برهم زنم ار غیر مرادم گردد

من نه آنم که زبونی کشم از چرخ فلک

حتماً شما هم این بیتِ حافظ را شنیده‌اید و حسابی لذت برده‌اید، اما به‌نظر شما واقعاً می‌شود چرخ را بر هم زد؟

کتاب اَوت‌لایِرز (outliers) که ترجمه‌های مختلفی با نام‌های «تافته‌های جدا بافته»، «نخبگان چگونه نخبه می‌شوند»، «استثنایی‌ها» و چند نام دیگر در ایران از این کتاب ترجمه شده، به بررسی زندگی افراد موفق می‌پردازه و می‌خواد به این پرسش پاسخ بده که واقعاً می‌شود چرخ را بر هم زد؟!

مالکوم گلدون، نویسنده کتاب، بر اساس اطلاعاتی که از زندگی افراد موفق جمع‌آوری کرده مدعی میشه که هیچ فردی نمی‌تونه موفقِ خودساخته باشه و برای رسیدن به موفقیت حتماً باید از دیگران  کمک گرفت. در‌واقع برای رسیدن به موفقیت باید ابر و باد و مه و خورشید دست به دست هم بدن و افرادی که مدعی هستند دستشون رو به زانوی خودشون گرفتن و بلند شدن، حرف مفت می‌زنن و نه‌تنها افراد و سازمان‌ها به اون‌ها کمک کردن، بلکه شرایط روزگار، جغرافیا و عوامل اجتماعی راه رو برای موفق‌شدن این افراد هموار کرده است.

نویسنده برای اثبات این ادعا زندگی چهره‌های سرشناس زیادی رو بررسی می‌کنه و جالبه بدونید بر اساس اطلاعات این کتاب، حتی تولد در نیمه اول یا دوم سال،‌ تأثیر زیادی در موفقیت یک فرد در بزرگسالی داره!

زمان، جغرافیا، خانواده و جامعه و مواردی از این دست به‌عنوان عامل‌‌های مهمی شناخته میشه که در موفقیت یک فرد تأثیر زیادی داره، برای نمونه کتاب اشاره‌ای به مسیر موفقیت بیل گیتس داره، بد نیست بدونید در زمانی که بیل گیتس شروع به برنامه‌نویسی کرده بود، کامپیوترهای خانگی وجود نداشت و مجبور بود هر شب کیلومترها پیاده‌روی کنه تا با کامپیوتر دانشگاه‌ که ساعت ۳ صبح آزاد میشد، برنامه‌نویسی تمرین کنه. بدون شک تلاش بیل‌ گیتس رو نمیشه نادیده گرفت اما شما بهتر از من می‌دونید که همین آقا اگر الان به دنیا اومده بود، قطعاً زندگیش طور دیگه‌ای رغم می‌خورد و چه بسا که در میان هزاران برنامه‌نویس، سری از بین سرها در نمی‌آورد.

جالب اینجاست که بنا به اطلاعات کتاب، حتی آی‌کیو هم نقش زیادی در موفقیت نداره و نویسنده به فردی اشاره می‌کنه که ضریب‌هوشی نزدیک به هوش رابرت اوپنهایمر، مخترع بمب اتم، داشت اما از آنجایی که در محیطی بار اومده بود که نمی‌تونست گلیم خودش رو از آب بیرون بشه، نهایتاً با ضریب‌ هوشی بسیار زیاد، در اجتماع به یک فرد معمولی تبدیل شد.

مهم‌ترین قسمت این کتاب اشاره اون به استمرار در تلاش است و نویسنده با بررسی‌های مختلف مدعی میشه که استاد‌تمام شدن در یک کار، به دست‌کم ۱۰ هزار ساعت تمرین نیاز داره و به قول قدیمی‌ها کار نیکو کردن از پر کردن است.

خواندن کتاب اَوت‌لایرز توصیه می‌شود؟

انصافاً باید گفت این کتاب در میان سیل کتاب‌های زرد و انگیزیشی حرف‌‌های بیشتری برای گفتن داشت اما با کتابی طرف هستیم که بیشتر جنبه آماری و تحقیقی و داره و اگر به‌دنبال موفقیت هستید به‌خدمت گرفتن قانون ۱۰ هزار ساعت که در این کتاب به آن اشاره شد برای شما کفایت می‌کنه و نیازی به مطالعه تمام قسمت‌های کتاب ندارید.