خطاب به عشق: نامه های عاشقانه آلبر کامو و ماریا کاسارس: دفتر اول (1949 - 1944)

خطاب به عشق: نامه های عاشقانه آلبر کامو و ماریا کاسارس: دفتر اول (1949 - 1944)

خطاب به عشق: نامه های عاشقانه آلبر کامو و ماریا کاسارس: دفتر اول (1949 - 1944)

آلبر کامو و 3 نفر دیگر
4.1
21 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

8

خوانده‌ام

34

خواهم خواند

53

ناشر
نشر نو
شابک
9786004902489
تعداد صفحات
264
تاریخ انتشار
1401/1/2

نسخه‌های دیگر

توضیحات

کتاب خطاب به عشق: نامه های عاشقانه آلبر کامو و ماریا کاسارس: دفتر اول (1949 - 1944)، پدیدآور کاترین کامو.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به خطاب به عشق: نامه های عاشقانه آلبر کامو و ماریا کاسارس: دفتر اول (1949 - 1944)

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به خطاب به عشق: نامه های عاشقانه آلبر کامو و ماریا کاسارس: دفتر اول (1949 - 1944)

دیوان اشعار فروغ فرخزاداولین تپش های عاشقانه قلبم: نامه های فروغ فرخزاد به همسرش پرویز شاپورپری کوچک غمگین: زندگی و شعر فروغ فرخزاد

کتابی برای خالق کتاب

13 کتاب

1️⃣_اولی رو با قشنگ ترین و جذاب ترین گزینه شروع می کنم و اونم در رابطه با زندگی فروغ فرخزاد ‌، زندگی پر فراز و نشیب و پر از اتفاقات غم انگیز بعد از خوندن اولین تپش های عاشقانه قلبم 🫀💫( نامه های عاشقانه فروغ ) و پری کوچک غمگین🧚‍♀️😥( یک روایت کلی از زندگی فروغ خیلی کوتاه ) قراره جور دیگه ای به اشعارش نگاه کنید ، دنبال تاریخ شعر ها بگردید و ببینید که هرکدوم مال چه دوره ایه ، عاشقی ؟ جدایی ؟ افسردگی ؟ 📖 بعد از او دیگر چه می جویم؟؟ بعد از او دیگر چه می پایم ؟؟ اشک سردی تا بیفشانم گور گرمی تا بیاسایم 2️⃣_ قبل از خوندن رباعیات خیام یک نظری هم به ترانه های خیام اثر صادق هدایت داشته باشید ، این کتاب به بررسی عقاید خیام پرداخته و خیلی از سوالات درموردش رو پاسخ داده 📚✒️ . خوندن این کتاب کوتاه قبل از اشعار خیام حسابی شما رو با سبک زندگی خیام آشنا می کنه . 📖 تا کی غم آن خورم که دارم یا نه وین عمر به خوشدلی گذارم یا نه پر کن قدح باده که‌ معلومم نیست کاین دم که فرو برم بر آرم یا نه؟ 3️⃣_خوندن ملت عشق یا کتاب هایی که به زندگی مولانا اختصاص داده شده هم بی ثمر نیست و ما رو بیشتر با زندگی این شاعر آشنا می کنه . خوندن گزیده آثار و غزلیات شمس و مثنوی رو فراموش نکنید ( حداقل گزیده آثار رو بخونین 😁🍀 ) 📖 ماییم که از بادهٔ بی‌جام خوشیم هر صبح منوریم و هر شام خوشیم گویند سرانجام ندارید شما ماییم که بی هیچ سرانجام خوشیم 4️⃣_ و در آخر برای کسانی که بیگانه ، طاعون ، سقوط یا بقیه آثار آلبر کامو رو خوندن ، توی خطاب به عشق یک وجهه و یک چهره جدید از آلبر کامو رو خواهند دید ، آلبر کامویی عاشق و سرشار از احساسات برای معشوقه خود ماریا کاسارس 💖🗼. کتاب خطاب به عشق به صورت نامه نگاری هایی بین این دو نفره و این دفعه برخلاف بقیه کتاب ها پیشنهاد می کنم اول یکی از آثار آلبر کامو رو بخونین و بعد این کتاب . ✉️ شاید آدم برای اینکه خودش باشد به بودن کسی نیاز دارد .معمولاً همینطور است . من به تو نیاز دارم تا بیشتر خودم باشم .

16

یادداشت‌ها

عشقی کوتاه
          عشقی کوتاه، به‌بلندای ابدیت

احتمالاً هیچ مخاطبی لحن عاشقانهٔ آلبر کامو را تا پیش از انتشار این نامه‌ها نه خوانده بود نه تصور کرده بود. حالا با انتشار این نامه‌ها پرتوِ تازه‌ای بر همهٔ آثار و بر شخصیت آلبر کامو افکنده می‌شود. کاموی عاشق هم یادآور کامویی‌ست که می‌شناخته‌ایم هم چهره‌ای سراسر تازه از اوست. چهره‌ای که شاید هیچ‌وقت از نویسندهٔ «بیگانه» و «طاعون» تصور نمی‌کرده‌ایم. برعکسِ آیدا و طاهره و چند معشوق دیگر که بیشتر «مخاطب» نامه‌های عاشقان مشهورشان بوده‌اند، «ماریا کاسارس» پاهم‌پای کامو می‌نویسد و افق‌های تازه‌ای نه «به‌واسطهٔ او» که «به‌دست او» پدید می‌آید. گاه چنان جانانه می‌نویسد که از نویسندهٔ مشهور نیز پیش می‌افتد. در دفاع از جمهوری‌خواهان اسپانیا علیه دیکتاتورِ وقت، فرانکو، بیانیه می‌نویسد، کامو ترجمه می‌کند. ناز بنیاد می‌کند، کامو بر باد می‌رود. گاه حسادت کامو را بی‌رحمانه شعله‌ور می‌کند و انگار سرمست می‌شود از اینکه در شعله‌گاه گدازه‌های جانِ او زنانگی‌اش را صیقل می‌زند ــــ کسی که بیش از آنکه معشوقهٔ آلبر کامو یا دختر رئیس‌جمهور اسپانیا باشد، زنی‌ست متکی‌به‌خود و رها از انقیاد. در نامه‌ها، لحظات اختفا و آفرینش مردی سل‌گرفته و مضطرب و دل‌نازک را در پس چهرهٔ افسانه‌ای آلبر کامو می‌بینیم. دقایق ابرآفتابی زنی نازنین را نظاره می‌کنیم جسور و خویشتن‌دار که بیش از هر کس دیگری تداعی‌گر «اُرفه» ژان کوکتو است.

کامو در یادداشت‌هایش نوشته بود: «عشق بی‌عدالتی‌ست، اما عدالت کافی نیست.» با خواندن این نامه‌ها می‌فهمیم که چرا معتقد است که عدالت کافی نیست. شاید بتوان این نامه‌ها را ژنوم تمام نوشته‌های آلبر کامو دانست. لحظات خلق رمان‌ها و نمایشنامه‌ها و آثار فلسفی کامو در این نامه‌ها به بهترین نحو ثبت است، چرا که برای «بهترین موجود زندگی‌اش» نوشته است. ماریا جایی در نامه‌هایش به یک «رمان مکاتبه‌ای» اشاره می‌کند، بی اینکه بداند که نیم قرنِ بعد نامه‌های او و معشوقش را ـــ با بوی آویشنی وحشی که برایش نامه‌پیچ کرده بود ـــ مانند رمانی مکاتبه‌ای می‌خوانند و تاریخ دردمند آرزومندی‌شان را به نظاره می‌نشینند. تاریخ عشقی کوتاه، به بلندای ابدیت.
        

23