تشویش منزلت

تشویش منزلت

تشویش منزلت

آلن دوباتن و 2 نفر دیگر
3.7
64 نفر |
21 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

21

خوانده‌ام

113

خواهم خواند

99

ناشر
شمشاد
شابک
9786008392552
تعداد صفحات
252
تاریخ انتشار
1398/4/5

توضیحات

        اگر در یک جهان ایده آل زندگی می کردیم تاثیرناپذیرتر بودیم چه مورد توجه قرار می گرفتیم چه اعتنایی به ما می شد چه تحسین می شدیم و چه تمسخرمان می کردند دچار تزلزل نمی شدیم. اگر کسی به دروغ از ما تعریف می کرد بی جهت فریب نمی خوردیم و اگر ارزیابی منصفانه ای از خود داشتیم و ارزش های خود مطمئن بودیم حرف دیگران مبنی بر نامناسب بودن مان آزارمان نمی داد.ما ارزش خود آگاه بودیم. در عوض طیفی از دیدگاه های مختلف درباهر ی شخصیت مان را در دل نگه می داشتیم همه ما نشانه هایی از هوشمندی و حماقت، شوخ طبعی و کسالت، اهمیت و افراط در خود داریم و در چنین شرایط پرتردیدی معمولا نظر جامعه تعیین کننده ی اهمیت و برجستگی ما خواهد بود. بی توجهی خودارزیابی منفی نهفته ی ما را آشکار می کند در حالی که یک لبخند یا یک تعریف خلاقش را باعث می شود. ظاهرا برای تحمل کردن خود نیازمند محبت دیگران هستیم.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به تشویش منزلت

نمایش همه

پست‌های مرتبط به تشویش منزلت

یادداشت‌ها

Sh M

1400/11/8

          به خاطر علاقه‌م به آلن دو باتن و البته عنوان و موضوع وسوسه‌برانگیز کتاب، تقریبا یه سالی بود که میخواستم اضطراب منزلت رو بخونم. خوشبختانه دو هفته پیش از دوست عزیزم کادو گرفتمش و بلافاصله خوندنشو شروع کردم. همون طور که حدس میزدم کتاب بسیار دلچسبی بود و از هر لحظه خوندنش حظ بردم، از اون مدل کتابا که هم دوست داری زودتر بخونیش و هم دلت نمیاد تموم بشه. :))
موضوع کتاب چیزیه که خیلی وقته دغدغه ذهنیم بوده: سرزنش مداوم خودم بابت فتح نکردن همه قله‌های موفقیت و ممتاز نبودن تو همه جنبه‌های زندگیم. تو جامعه‌ای که موفقیت و خوشبختی رو تماما در پولدار بودن و "سطح بالا" بودن تعریف میکنه، من احتمالا آدم چندان موفق و خوشبختی دیده نخواهم شد؛ و همین موضوع علت اصلی سرخوردگی و ناراحتیهای من در یک سال گذشته بوده. 
یکی از چیزهایی که همیشه با خوندن کتابهای آلن دو باتن بهش فکر میکنم، اینه که این مرد چقدررر مطالعه داره! :)) برای هر دلیلی که در توجیه حرفاش میاره از ادبیات، نقاشی، تاریخ و فلسفه مثالهای مختلفی میزنه. و در عین اینکه کتاب بار نقل قولهایی از دهها هنرمند و فیلسوف رو به دوش میکشه، لحن کتاب کاملا ساده و روان می‌مونه و هیچوقت پرتکلف نمیشه؛ که البته این ساده‌نویسی بسیار متفاوت از "زردنویسی"ه.
        

10

          در نگاه اول این کتاب واقعا به نظر من ایده‌آل بود. پاسخی جامع به یک دغدغه‌ی فکری مهم. اینکه از نظر دیگران چگونه هستیم و دیگران درباره‌ی ما چه فکر می‌کنند. برداشت من از خلاصه‌ی مختصر کتاب این بود که قرار است کتاب به من بگوید که چه تصویری از شخصیت انسان در ذهن دیگران وجود دارد و چگونه تفکر درباره‌ی این موضوع نباید به دغدغه‌‌ای عجیب تبدیل شود. سیر تفکری که من در کتاب شاهدش بودم، شروع خوبی داشت. اینکه چرا تفکر بقیه درباره‌ی من مهم است. اما در ادامه وقتی به قسمت راه‌حل‌ها رسیدم، کتاب باید اسم جدیدی برمی‌گزید. چیزی مانند تاریخ اضطراب وضعیت. اینکه در طی زمان چه تلاش‌هایی برای بهبود این وضعیت صورت گرفته و چه نتایجی داشته است، که لزوما نگاه نو و تازه‌ای در باب این مطلب ارائه نمی‌کند و متعاقب آن افراد درگیر این دغدغه کمک شایانی را به دست نمی‌آورند. در هر حال و با اینکه موارد ذکر شده درست و قابل تاملند، کتاب دیدگاه و طرز فکری متعادل با میزان صفحات و گفتمانش ارائه نمیکند. شاید همین راهکارها در تعداد صفحات بسیار کمتری هم قابلیت نشان ‌‌دادن خود را حفظ می‌کردند.
        

6

          اضطرابی چندظرفیتی که هم نیروی محرکه ای برای پیشرفت است و هم دلیل بسیاری از نا امیدی ها... 

این کتاب ساده و روان دوبخش کلی دارد بخش اول علل ایجاد اضطراب‌ موقعیت را واکاوی می کند و بخش دوم راه حل هایی با کمک هنر،ادبیات،سیاست و فلسفه ارائه می دهد. 

آلن دوباتن اضطراب موقعیت را  ترس از خطر شکست دربرابر آرمان‌هایی که جامعه مان وضع کرده است و در نتیجه از دست دادن مقام و منزلت خود معنی می کند؛ نگرانی از این بابت که نکند در حال حاضر روی پله ی پایینی از نردبان قرار گرفته ایم یا حتی نزدیک است که به پله پایین‌تری هم سقوط کنیم. معتقد است نگرانی از جایگاهمان روی نردبان به این سبب است که تصویر ما از خود بسیار به تصویر دیگران از ما بستگی دارد...

از متن کتاب:
تا سن مشخصی برای هیچ کس مهم نیست چه کار می کنیم،صرف وجود داشتن کافی است تا محبت بی قید و شرط دریافت کنیم.می توانیم پس از غذایمان آروغ بزنیم و از ته دل جیغ بکشیم و... با این وجود کسی خواهد آمد و موهایمان را نوازش خواهد کرد، لباسمان را عوض می کند و برایمان آواز می خواند. ما زندگی روی زمین را در آغوش مادر شروع می کنیم مادری که چیزی بیشتر از ادامه ی زندگی از ما نمی خواهد.... اما سرنوشت این زندگی کوتاه و شاد این است که دوام نیاورد. همین که تحصیلات مان تمام می شود مجبور می شویم جایگاهمان را در دنیایی بیابیم که زیر سلطه ی افراد جدیدی است، افرادی که تا حد زیادی با مادر فرق می کنند و طرز رفتارشان درست در قلب اضطرابِ موقعیتِ ما جا دارد: اشراف گرایان.
        

0

          🔸فکر میکنید در حالی در جای خود مشغول درجا زدن هستید که دیگران با سرعت مشغول صعود از پله‌ها و چه بسا قله‌های موفقیت هستند؟

🔸از چهره، اندام، تیپ و در کل سرووضع خودتان ناراضی هستید و فکر می‌کنید در این زمانه ای که آدم‌ها روزبه‌روز  دلبرتر و خوشتیپتر می‌شوند، سر و ریخت تان مایه شرمساری است؟

🔸داشته‌های تان کم است؟ در سطح استانداردهای زندگی این دوره و زمانه نیست؟

🔸هرچه می‌گردید، آن یارِ دلخواه ، آن نیمه گمشده، آن محبوب نازنینی که هوش، ازسرتان ببرد و خوشبخت‌تان کند را پیدا نمی‌کنید؟

🔸از بچگی با شعار  «تو شگفت انگیزی» و   «اگه نباشی کار دنیا لَنگ میمونه» یا  «دنیا دیگه مثل تو نداره» بزرگ شده‌اید و حالا این حقیقتِ دردناک که زیادی معمولی هستید و اتفاقا دنیا مثل شما و بهتر از شما خیلی زیاد دارد، خواب و خوراک برایتان نگذاشته؟ 

🔸عمرتان دارد برای کارهای بی ارزش و پیش پا افتاده تلف می‌شود، در حالیکه دیگران مشغول فیل هوا کردن هستند؟ 


✔️پس این کتاب برای شماست! 

🔹آلن دوباتن به شما نشان می‌دهد که  ترس از پایین بودن جایگاه و منزلت اجتماعی در دنیای مدرن چطور مثل خوره دارد روح آدمها را میجود.
او دستمان را می‌گیرد، از تاریخ عبورمان می‌دهد، و نشان‌مان می‌دهد این احساس عقب‌ماندگی و خودکم بینیِ عمیق از کجا می‌آید و ریشه در چه توهم هایی دارد.

▪️مثل همه کتابهای پرفروش، شونصدتا ترجمه ازش شده. با چندین عنوان مختلف. من نسخه‌ی نشر میلکان رو خوندم. بد نبود. ولی به نظرم نسخه نشر ققنوس بهتر باشه. 
        

1

محمد

1402/2/25

          ترجمه این کتاب یکجوری بود و من یک ذره اش رو از ترجمه رضوی و باقی را ترجمه تقدیسی خواندم البته به نظرم همچین تحفه ای نبود ولی از اون یکی بهتر بود و به نظرم کامل تر است.

به نظرم کتاب مکمل کتاب مستاجر است یا شاید ادامه آن و مثل نکته و تست که این نکته است و آن تست آن است البته اون کتاب طرف شاید بیماری روانی داشت، از منظر فشار اجتماعی ...

به ارزشمندی خودمان شک داریم ... به دنبال تایید هستیم(من ارزشمندم تو رو خدا بگو اره، جون ننت جون بابات من آدم خوبی هستم؟!) مشکل تقریبا این است که جامعه اگر ما را حساب نکند اگر قارون هم باشیم هیچ هستیم یا هیچ تصور می کنیم لذا محرومیت اجتماعی برای تغییر رفتار جواب است مثلا انفرادی همین تاثیر را دارد یا مثال های دیگر و روزمره ... میگیرید که چی می گم؟ ؛)))) یا مثال لوس آن در زندگی زناشویی که عده ای من باب نمک ریزی می گویند بی محلی هم جواب است :))

قابل درک است دیگر، وقتی آدم حسابت نکنند طبیعی است که روح و روانت به هم می ریزد البته عده ای هم معتقدند که ... مردم! و به مسیر خودم می روم یا ضرب المثلی که در فرهنگ خودمان داریم مبنی بر اینکه «در دروازه را می شود بست و دهان مردم را نمی توان گِل گرفت» و ... لذا زیاد سخت نگیرید.

کتاب دو قسمت دارد: بخش علل و بخش راه حل ها که هرکدام 5 قسمت شده است.


کتاب مثال و ارجاع های زیاد به کتاب های دیگر دارد.



https://vrgl.ir/QLH7r
        

4

          کتابیست بسیار جالب و بسیار خوشخوان البته در زبان اصلی متاسفانه!
ترجمه فارسی این کتاب را یک ستاره هم نمی‌توان داد.
من چاپ ۳۳ این کتاب را خریدم و خواندم و ترجمه بوضوح از نوع گوگل ترنسلیت بود.
تا جائیکه می‌توانی گرته‌برداری و ساختارهای زبان انگلیسی را که موبه‌مو در ترجمه فارسی پیاده شده، دنبال کنید، البته با حداقل ۲یا۳ بار خواندن هر جمله، می‌توانید متن را بهر بدبختی بفهمید. ولی صفحات متعددی در فصلهای میانه کتاب هست که یحتمل خود مترجم هم مفهوم را نفهمیده لذا ترجمه‌اش هم کمکی به شما نمی‌کند. این صفحات را من همینطور خواندم و نفهمیدم و گذر کردم. حیف.
از آن کتابهایی‌ست که در زبان اصلی برای مطالعه قبل از خواب مناسب است بسکه جالب و آموزنده و حاوی نکاتیست که بارها با آن روبه‌رو شده‌اید ولی عمیق درکش نکرده‌اید.
دید جدیدی از زندگی به شما می‌دهد و مطالب واقعا محشر و مفید است. حیف از ترجمه‌ی بسیار بی‌کیفیت.
ایراد دیگر، امتناع مترجم است از آوردن هرگونه زیرنویس توضیحی برای مطالب متعددی که در فرهنگ فارسی نیاز به توضیح دارد. این واقعا آزارنده است. نویسنده گویی فرض می‌گیرد که شما با تبلتی در آغوش کتاب می‌خوانید و مدام برای جستجوی توضیح در گوگل و ویکی‌پدیا چرخ می‌زنید!
اصطلاحات و نام‌ها و مطالب بسیاری در کتاب هست که نویسنده بوضوح با فرض اینکه مخاطب بلحاظ فرهنگی با آن آشناست و بارها در جامعه بآن برخورد کرده و می‌شناسد، آن مطالب را آورده ولی برای خواننده ایرانی بآن آشنایی نیست و گویی مترجم با امتناع از تحقیق و افزودن زیرنویس به کتاب در این موارد فرض را گذاشته که شما آمریکایی هستید که می‌خواهید کتاب را بفارسی بخوانید یا هر پاراگراف یکبار کتاب را کنار می‌گذارید و مطلب جدیدی را خودتان سرچ می‌کنید و درباره‌ش می‌فهمید.
خلاصه که کتاب عالیست لیکن ترجمه فوق‌العاده بی‌کیفیت و از لحاظ کمک جانبی در دادن اطلاعات اضافه فرهنگی برای خواننده‌ای که با فرهنگ موضوع کتاب لزوما خیلی آشنا نیست، بسیار خسیس و بی‌فایده.
خرید کتاب را توصیه نمی‌کنم. اگر در کتابخانه عمومی می‌توانید بیابید بد نیست مطالعه‌ی آن.
        

0

          از اون کتاب‌هایی بود که دو سه سالی تو کتاب‌خونه مونده بود تا زمان خوندنش برسه؛ یعنی وقتی که خودم هم دغدغه‌ی «اضطراب منزلت» رو پیدا کرده‌م! منظور از اضطراب منزلت نگرانی ما نسبت به جایگاه اجتماعی‌مون در جوامعیه که توشون یک‌سری استانداردها برای موفقیت و شکست تعریف شده. کتاب دید کامل و همه‌جانبه‌ای درباره‌ی ریشه‌های این موضوع به خواننده می‌ده تا بهش نشون بده خیلی از قواعد و استانداردهایی که تا الان پذیرفتیم و مطابق اونها فکر و عمل می‌کنیم اونقدری هم که به نظر میان طبیعی یا غیرقابل تغییر نیستن.
در ادامه، راهکارهایی رو بیان می‌کنه که آدم‌ها و گروه‌های مختلف در طول تاریخ برای این دغدغه در پیش گرفته‌ن. این راهکارها معیارهای متفاوتی برای طبقه‌بندی آدما دارن و قرار نیست اضطراب منزلت رو کاملا محو کنن، اما نکته اینجاست که ما آگاهانه انتخاب کنیم طبق چه معیارها و ارزش‌هایی می‌خوایم دغدغه‌ی جایگاه‌مون در اجتماع رو داشته باشیم.
من کتاب رو دوست داشتم و احتمالا بعدا باز هم بهش برگردم.
        

22