معرفی کتاب کلیسای شیطان اثر ماشادو د آسیس مترجم عبدالله کوثری

3.3

ناشر
نشر مد
_

داستان‌های ماشادو اغلب شامل تصویری چیره دستانه و طنزآمیز از ارزش‌های طبقه‌ی متوسط و ساختار اجتماعی برزیل در دوره‌ی امپراتوری دوم و نخستین سال‌های جمهوری در این کشور است. اگر ماشادو خود را به نوشتن داستان‌های عاشقانه‌ی اخلاقی و مطبوع و نیز حکایاتی در باب دسیسه‌چینی‌های محافل بالای جامعه محدود می‌کرد، میراث او برای نسل‌های آینده چیزی نمی‌بود جز تصویر مینیاتوری اندکی طعنه آمیز و البته دلنشین و سرگرم‌کننده‌ای از دوران خوش جامعه ی برزیل. اما از اواخر دهه‌ی ۱۸۷۰ داستان‌های او رفته رفتـه بدل شد به حمله‌ای هجوآمیز و ویرانگر به جامعه‌ی آن روز برزیل و البته كل بشریت. چنان که هلن كالدول می‌گوید، «در داستان‌های ماشادو چیزی نمی‌بینیم که نشان دهد او از عصری که در آن می‌زیست و نیز از وطن خود چندان رضایتی داشته است».

سامان

سامان

1403/9/30

مجموعه داستان خواندنی و لذت بخشی بود واسم. هیچ شناختی نسبت به نویسنده برزیلی نداشتم و صرفا به خاطر اعتماد به مترجم محترم جناب کوثری این مجموعه رو خریدم و از این اعتماد کاملا راضیم. داستانهایی با یک طنز زیر پوستی دلنشین با درون مایه هایی از دین و سیاست و فرهنگ. چند داستان مجموعه خیلی خوب و سطح بالاتر از بقیه بودند، داستانهای کلیسای شیطان، مارش عزا، پرستار، آدم و حوا، حیات برای من داستانهای جذابتر و خواندنی تر مجموعه بودند. بعضی داستانها به این شکل بودند که نویسنده، مخاطب رو سرکار گذاشته با پایان بندی داستانش، اما سرکار گذاشتنی که خنده روی لب مخاطب میاره. بعضی از داستانها هم پتانسیل این رو داشتند از فرمت داستان کوتاه در بیان و داستان بلند بشند که به نظرم گفتن منظور و مقصود در داستانی کوتاه در حالی که میتونه طولانی تر باشه مستلزم توانایی بالای نویسنده است. بعد از خوندن این کتاب سرچ کردم که دیدم چندین رمان هم از این نویسنده چاپ شده که جناب کوثری هم بیشترشو ترجمه کردند و خوب، اگر عمری باشه حتما باز هم از این نویسنده خواهم خوند... در مسیر مطالعاتی ام احساس میکنم نویسندگان آمریکای لاتین، مورد علاقه ام هستند.