معرفی کتاب هابرماس، باختین، بوردیو: تاملاتی درباره حوزه عمومی اثر نیک کراسلی مترجم محمود مقدس

هابرماس، باختین، بوردیو: تاملاتی درباره حوزه عمومی

هابرماس، باختین، بوردیو: تاملاتی درباره حوزه عمومی

نیک کراسلی و 2 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

ناشر
روزنه
شابک
9789643343989
تعداد صفحات
304
تاریخ انتشار
1394/6/17

توضیحات

        
آرا و ایده های هابرماس درباره حوزه عمومی به خصوص مباحث کتاب تحول ساختاری حوزه عمومی سبب طرح پرسش ها و مسایل بسیاری شده به طوری که مشکلات مشهود در نظریات وی برخی را به کنار گذاشتن مفهوم حوزه عمومی و جایگزینی ایده های مشابه واداشته است. نویسندگان کتاب حاضر می کوشند با بهره گرفتن از نظریات باختین، بوردیو و جان استوارت میل و نیز مسأله جنبش های اجتماعی و اهمیت تکنولوژی های ارتباطی نوپدیدی چون اینترنت، ایده ها و دیدگاه های تازه و بدیعی را به مبحث حوزه عمومی تزریق کنند و افق های جدیدی را پیش روی خواننده بگسترانند.
مطالعه این کتاب به علاقه مندان حوزه جامعه شناسی، فلسفه و ارتباطات توصیه می شود.

      

لیست‌های مرتبط به هابرماس، باختین، بوردیو: تاملاتی درباره حوزه عمومی

یادداشت‌ها

          کتاب، مجموعه مقالاتی درباب حوزه عمومی به نگارش چند نویسنده مختلف است. موضوع تمامی این مقالات با ایده‌های هابرماس، باختین و بوردیو پیرامون حوزه عمومی گره خورده است.  یکی از این مقالات پیرامون عدالت و نمایش است که مستقیما با ایده‌های باختین همراه است اما باختین به عنوان مکملی برای هابرماس که صاحب نظر اصلی ایده حوزه عمومی است، مستقیما با شخص اول این نظریه مرتبط میگردد. در این بخش، نمایش به مثابه صحنه تئاتر یا کنسرت و اشکال مشابه آن، به عنوان حوزه عمومی یا ضدحوزه عمومی مطرح می‌گردد. بطور مثال صحبت از علاقه شخصی هابرماس به کنسرت‌های راک و امثال آن مطرح می‌گردد. این صحنه‌های نمایش به مثابه مخاطبی که گفت و گو می کند به عنوان حوزه عمومی اهمیت پررنگی دارد. در فصلی دیگر صحبت از مسئله آزادی بیان با اشاره به آرای جان استوارت میل و هابرماس مطرح شده است. لازم به ذکر است که اگرچه در این کتاب تعاریف نظریه‌پردازان مختلفی از حوزه عمومی ارائه شده است اما مبنای همه این تعاریف، در نظر گیری حوزه عمومی به عنوان مکان گفت و گو برای دستییابی به خرد جمعی و حقیقت توافقی است که تعریف مبنای هابرماس از حوزه عمومی می‌باشد. 
هم‌چنین درارتباط با جنبش‌های اجتماعی جدید و نگاه هابرماس به این جنبش‌ها نیز مباحثی مطرح می‌گردد. براساس مباحث مطرح شده در این کتاب، نظر هابرماس بر آن است که زمان جنبش‌های اجتماعی بی‌حاصل قدیمی به سر آمده و اکنون با جنبش‌های جدیدی مواجهیم. جنبش‌های اجتماعی مربوط به گذشته، از آنجا که با دغدغه‌ای اقتصادی و دغدغه‌ی دستیابی به امری مادی رخ می‌داد، در اولین فرصت با ارائه آن چه خواهانش بود، ساکت می‌شد و نمی‌توانست دغدغه‌ای بالاتر را طی جنبش مطرح کند. جنبش‌های اجتماعی جدید اما، امیدبخش تر هستند زیرا از ابتدا با دغدغه‌ها و سوالاتی هویتی و فرهنگی آغاز می‌شود. جنبش‌های اجتماعی جدید با سوالاتی مانند ما که هستیم و چه کسی مارا اینگونه تعریف می‌کند و امثال این سوالات آغاز می‌شود. 
بطور کلی، کتاب مورد بحث، نگاهی نوین از سوی نظریه‌پردازان و متفکران نوین بر روی مسئله حوزه عمومی و کارکرد آن را مطرح می‌کند.

        

0