معرفی کتاب دختر پرتقالی اثر یوستین گوردر مترجم مهوش خرمی پور

دختر پرتقالی

دختر پرتقالی

یوستین گوردر و 2 نفر دیگر
3.6
368 نفر |
100 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

18

خوانده‌ام

919

خواهم خواند

125

شابک
9789648944136
تعداد صفحات
192
تاریخ انتشار
1399/7/6

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        ماجرای این رمان از زبان پسری ۱۵ ساله به نام «جرج» روایت می شود که در 9 سالگی پدرش فوت کرده است. جرج به طور اتفاقی نامه ای از پدرش پیدا می کند و با خواندن آن متوجه می شود که پدرش پزشک بوده است. او همچنین درمی یابد که پدرش به طور ناگهانی از بیماری و مرگ قریب الوقوع خودش باخبر شده است و برای اینکه بتواند در آینده با پسرش چند کلمه صحبت کند این نامه را نوشته است. او طی این نامه چگونگی آشنایی خودش با همسرش را شرح داده است، همچنین در ضمن نامه دیدگاه های خودش را درباره زندگی، مرگ و عشق برای پسرش توضیح داده است. در این رمان توضیحات بسیار زیبایی درباره زندگی و آداب و رسوم مردم نروژ نیز ارائه شده است.
      

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

27 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به دختر پرتقالی

نمایش همه

یادداشت‌ها

  emi🌷

emi🌷

4 روز پیش

        یه جوراییی از اینکه مامانش رفته بود با یورگن و عشق اولش رو فراموش کرده بود ناراحت شدم ولی در کل خیلی قشنگگگگگگ بود اینکه چجور عشق میتونه زندگی رو دگرگون کنه و کلا قشنگ بود توصیه میکنم بخونین.
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

8

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          اشتیاق زیادی برای خواندن رمان "دختر پرتقال" داشتم؛ از نویسنده‌ای که با او به "دنیای سوفی" سفر کرده و از ترکیب فلسفه و رمان لذت برده بودم.
شاید اگر از نوجوانی بخواهیم به یک سوال فلسفی در ظاهر کم‌اهمیت فکر کند، کار سختی باشد، اما اگر همین سؤال در دل داستان پرسیده شود، تأثیر دوچندانی دارد که گوردر به خوبی از پسش برآمده است.
رمان، ماجرای گئورگ ۱۵ ساله است که نامه‌ای از پدر مُرده‌اش دریافت می‌کند. پدر در این نامهٔ طولانی، داستان مرموزِ دختر پرتقال را تعریف می‌کند و سوال‌هایی جدی از فرزندش می‌پرسد که او را به فکر وامی‌دارد.
کتاب با شروعی مبهم و سوال‌برانگیز، ترغیب و کِشش برای خواندن ایجاد می‌کند.
گوردر، تصاویر قشنگی از رابطهٔ پدر و پسر می‌سازد و خواننده را با خود همراه می‌کند. موضوع کتاب دربارهٔ مرگ، زندگی و سرنوشت است و خواننده را به دیدن زندگی از دریچه‌ای متفاوت دعوت می‌کند.
اتفاقات داستان برایم قابل‌پیش‌بینی بود و به نظرم کتاب، بیشتر مناسب نوجوانان است. پیشنهاد می‌کنم نوجوان پس از مطالعه با والدین، به گفتگو بنشیند و از طرز تفکرش نسبت به موضوعاتِ مطرح‌شده صحبت کند.
جالب است بدانید، در مقدمهٔ کتاب آمده که:" نشر "هرمس" و "هوپا" با همکاری آژانس ادبی کیا، حق انحصاری نشر این کتاب را خریداری کرده‌اند و ترجمهٔ آن از سوی سایر ناشران، مخالف عُرف بین‌المللی و اخلاقی است."
        

49

          کتاب صوتی‌ش رو گوش دادم به لطف کوثر. اولین کتابی بود که برای یک بوک‌کلاب که تازه عضو شدم خوندم. چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ در حال رانندگی به سمت جلسه‌ی بوک کلاب تمومش کردم:)) 
خوب نبود. شاید یکم برای دوره‌ی نوجوونی مناسب باشه ولی الان نه. مدل نامه‌ای رو هم کلا خیلی دوست ندارم من. داستان درباره‌ی پسره‌ایه که سال‌ها پیش پدرش رو از دست داده و بعد از سال‌ها توی نوجوونیش نامه‌ای که پدرش براش نوشته‌بوده رو پیدا می‌کنه. نامه‌ی پدرش درباره‌ی ماجرای عاشقانه‌ش با دختر پرتقالی که آخرش می‌فهمیم مادر پسره است ولی از همون اول واضحه:) هست و یکم هم سوالات به ظن خودش فلسفی مطرح می‌کنه توی نامه. 
اون گِرِه دختر پرتقالی اصلا درنیومده‌بود و مدام با خودت می‌گفتی که چی؟ چه مسخره! حتی خود نویسنده هم به اسرارآمیزی دختر پرتقالی اعتقادی نداشت و یه جا از زبون پسرک همین "که چی؟" رو می‌گه. و خب عشقش هم واقعا دور از ذهن بود. یعنی حداقل منِ الان همچین چیزی رو نمی‌پذیره که یه دختری رو توی قطار ببینی با یه پاکت پرتقال و بعد با چهارتا نگاه، یه دل نه صد دل عاشقش بشی و کلی تئوری ببافی که چرا یه پاکت پرتقال داره (خب ازش می‌پرسیدی!) و بعد به خاطرش پاشی بری یه کشور دیگه و بعد در نهایت بفهمی عه این همون همبازی بچگی‌مون بود:/ خب حالا ممکنه یکی همین ماجرای دور از ذهن  رو واقعی بسازه جوری که حتی آرزوش هم بکنی! ولی نیازمند اینه که خوب پرداخته بشه و حداقل خود نویسنده به ایده‌ش وفادار باشه. 
فقط یه تیکه‌ی کوچکش که مامانه موقعی که پسره نامه رو تموم کرده میاد توی اتاقش و یه جمله‌ی آشنا بین خودش و شوهر مرحومش رو می‌گه یه‌کوچولو رقیق‌کننده و قشنگ بود. سوال فلسفی کتاب هم چیزی بود که هزاران نفر بهش پرداختن. اینکه زندگی ارزش زیستن داره یا نه و اگه امکانش بود انتخاب کنیم به دنیا میومدیم یا نه که به‌نظر من کلا سوال انحرافی‌ای هست. چه اهمیتی داره اگه حق انتخاب داشتی چه انتخابی می‌کردی در ازل. بپرس برای امروزت چه انتخابی می‌تونی بکنی! اصلا می‌تونی انتخابی بکنی یا نه؟! 

        

2