معرفی کتاب شردرمن؛ ناشناس اثر وندلین ون درانن مترجم شهره نورصالحی

وندلین ون درانن و 2 نفر دیگر
4.0
جلد 1

1397/3/30

آلوین بیکس بی-لندهور،شرور،با بند انگشت های آهنی،نفس مرگبار.
بچه ها بوبا صدایش میکنند.
نولان برد-ریزه،نابغه ریاضی بندکفشش را هم نمیتواند ببندد.بچه ها دست و پا چلفتی صدایش میکنند.
بوبا بیکس بی قلدر و زورگوست-تقلب میکند،دزدی میکند،بی نوبت  توی صف می ایستد و بچه های کوچک را میترساند.حتی معلم ها و مدیرها هم نمیتوانند جلوش را بگیرند.به نظر نولان فقط یک ابر قهرمان میتواند بوبا را سرجایش بنشاند.اما چیزی که هنوز کسی از آن خبر ندارد،وجود ابر قهرمان کوچکی است که پشت ظاهر بی دست و پای نولان،منتظر فرصت است تا مثل بمب منفجر شود.و وقتی این اتفاق افتاد...بوبا بهتر است هوای خودش را داشته باشد.

چند وقتی هست که برحسب اتفاق افتاده‌ام روی دور خواندن کتاب‌هایی که خودم به‌شان می‌گویم کتاب‌های دوران گذار از کوکی به نوجوانی.  منظورم کتاب ‌هایی است که نه آنقدر متن کمی دارند که تصاویرشان بیشتر به چشم بیاید و نه انقدر متن زیادی دارند که در انها خبری از تصویر نباشد.
بعد از ماروین نارنجی که خیلی دوستش داشتم و کتاب دیگری از همان نویسنده(لوئیس سکر) یعنی مدرسه کنار جاده( یا ترجمه‌ی دیگر مدرسه کجکی)، قرعه به نام شِرِدِرمن افتاد، کتابی که خیلی خیلی اتفاقی باهم اشنا شدیم و بعد از انکه نظرات مثبت زیادی راجع به‌اش خواندم، و هم اینکه هر چهار جلدش در طاقچه موجود بود، به سراغش رفتم.
 شخصیت اصلی پسری نابغه اما دست و پا چلفتی به اسم نولان است. تا اینجا با یک تیپ تکراری رو‌به روایم اما کمی که در داستان جلو برویم، نولان، برای تلافی کارهای شرورترین پسر مدرس, یعنی بوبا که در مدرسه هیچ کس از آزارهای زبانی و فیزیکی‌اش در امان نیست، او را سوژه‌ی تکلیف مدرسه‌اش می کند و برای انجام این کار حتی یک سایت می‌زند! اسم سایتش را هم می‌گذارد شردرمن shredderman بر وزن اسپایدر من و بتمن و به معنای پسر غوغاگر! و واقعا در برای جمع اوری اطلاعات برای سایتش، گرفتن عکس های لازم، تبلیغ سایتش و ... غوغا می کند.😂😂😂
انتهای داستان هم به نظرم یکی از بهترین پایان‌ها بود، چرا که یکهو پسر بد داستان تبدیل به یک پسر خوب و درس گرفته از عواقب کارهایش نمی‌شود، بلکه اطرافیان و هم کلاسی‌هایش یاد می‌گیرند که چطور باید با او رفتار کنند.

(شاید اگر اشکالات ویرایشی و کمبود پانویس‌ها در بعضی جاهای مهم نبود،  ۴.۵ ستاره به کتاب می‌دادم)