جنگ دوست داشتنی: خاطرات سعید تاجیک

جنگ دوست داشتنی: خاطرات سعید تاجیک

جنگ دوست داشتنی: خاطرات سعید تاجیک

4.1
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

4

شابک
9789645062154
تعداد صفحات
568
تاریخ انتشار
1397/6/18

توضیحات

کتاب جنگ دوست داشتنی: خاطرات سعید تاجیک، نویسنده سعید تاجیک.

یادداشت‌ها

          خوندن کتاب جنگ دوست داشتنی توی دوره نوجوانی برای من تجربه خوبی بود. فضای کتاب خیلی پسرونه س! بعضی از شوخیای کتاب به نظرم خیلی بی تربیتی می اومد و بعدا فهمیدم بین پسرا این شوخیا هست. با خوندن این کتاب فهمیدم که جنگ دقیقا چطور بوده... اینکه رزمنده ها ممکن بود مدتی توی شهر بمونن و به کارهای عادی مشغول باشن و بین زندگی عادی و جنگ در رفت و آمد باشن.... اینکه جنگ عقب نشینی و بهم خوردن برنامه ها و جاگذاشتن مجروح ها و تلخی هایی که توی هر جنگی طبیعیه رو هم داشته. هنر نویسنده این بوده که شوخی ها و شیطنت های خودش و رفقاش رو در کنار معنویت و نورانی شدن های رفقای دیگه ش منعکس کرده بود.
وقتی کتابای جنگ هشت ساله رو می خونم یک نکته ای برام خیلی جالبه و اون اینه که خبری از جنایت و وحشی گری نیست. آدمای جنگ کم کم به ماشین جنگی تبدیل نمیشن و بی عاطفه نمیشن و بعدها هم که خاطراتشونو می نویسن فقط غم شهادت رفقاشون متاثرشون می کنه. برای همینه که به اونچه بین ما و بعثی ها اتفاق افتاده دفاع مقدس میگیم
        

12

          کتاب «جنگ دوست‌داشتنی»| دفاع مقدس به روایت "سعید تاجیک"

جنگ دوست‌داشتنی، خاطرات سعید تاجیک است از حضور خودش در جنگ تحمیلی هشت‌ساله ایران-عراق. بنابراین تاریخ و تحلیل دفاع مقدس نیست. تصویر کلانی از نبردها و عملیات و سیر جنگ نمی‌دهد، اما چیزهای باارزشی دارد که آن را همواره خواندنی می‌کند.

تربیت در جبهه
سعید تاجیک، نوجوانی بود که تا مدت‌ها او را به جبهه راه نمی‌دادند. بزرگ‌تر که شد، با کمی تقلب توانست خودش را به جمع باصفای رزمندگان بسیجی برساند. یک رزمنده ساده که به تدریج به یک رزمنده باتجربه تبدیل شد. فرمانده دسته شد و در کوره جنگ، آب‌دیده شد. سعید تاجیک و نوجوانانی چون او در جنگ، بزرگ شدند.
می‌فرماید: «فی تقلب الاحوال علم جواهر الرجال». در شرایط غیرعادی است که معلوم می‌شود یک نفر چند مرده حلاج است. استعدادها و ظرفیت‌های انسان شناخته می‌شود. تو شرایط سخت و پیش‌بینی‌نشده زندگی در جنگ، چه زمینه تربیتی باارزشی به دست آمده بود! فقط تصور کنید!

یک روایت ناب از جنگ
سعید تاجیک، یک نوجوان جنوب‌شهری است. شجاعت جنوب‌شهری و صداقت آن‌ها در جای‌جای کتاب هست. حتی علیه خودشان! از ویژگی‌های مهم این کتاب یکی همین است که اعترافات فراوانی از ترسیدن‌ها و «کپ» کردن‌ها دارد. حتی آن‌قدر صداقت دارد که بگوید در فلان عملیات، موقع عقب‌نشینی زخمی‌ها را رها کردیم و نتوانستیم عقب بیاوریم در حالی که مثلا یکی‌شان التماس می‌کرد. روایت سعید تاجیک از اشتباهات خود و دیگر رزمندگان خواندنی و نکته‌آموز است.
هرجا که بسیجی باشد، صفا هم هست. (ص 398 همین کتاب). البته در بسیاری از موارد، نقل رفتارهای سعید تاجیک و دوستانش چیزی جز بدآموزی نیست! یعنی همه کارهای رزمندگان که قابل الگوبرداری نیست و خواننده باید یک تفکیکی بین رفتارهای خوب و بد انجام بدهد. مثلا ما حق نداریم دوست‌مان را این‌قدر به شیوه‌های... بخندانیم تا وضویش باطل شود!
یک کتاب خوب و خواندنی
گفتنی‌ها درباره این کتاب زیاد است. امروزه این کتاب را که چاپ اول در سال 1375 بوده، به عنوان یک کتاب متوسط قلمداد می‌کنند و حتی بعضی، آن را برای خواندن پیشنهاد نمی‌کنند! اما به نظر من، این کتاب یک نقطه عطف در روایت دفاع مقدس است و هنوز هم یک کتاب شاخص است. این کتاب به خوبی به ما می‌گوید که جنگ، جنبه‌های دیگری هم داشته که عمدتا مغفول مانده است. زندگی به سبک جنگ یکی از آن‌هاست. شوخ‌طبعی‌ها، افراط‌ها و اشتباهات هم بخشی از جنگ بود. شجاعت‌ها، بروز استعدادها و توانایی‌ها که جای خود. دانشگاه جبهه شاگردانی چون سعید تاجیک هم داشت. صحنه‌های دل‌خراش عقب‌نشینی‌ها هم بود.

اطلاعات کتاب‌شناختی اثر

عنوان کامل کتاب:
جنگ دوست‌داشتنی: خاطرات سعید تاجیک
نویسنده:
سعید تاجیک، متولد 1345
ناشر:
سوره مهر
توضیحات:
چاپ سوم، 1387، 568 صفحه به همراه تصاویر.
        

0