معرفی کتاب معادشناسی اثر سیدمحمدحسین حسینی طهرانی

معادشناسی

4.8
جلد 1

1382/12/10

کتاب معادشناسی، نویسنده سیدمحمدحسین حسینی طهرانی.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به معادشناسی

همانجور که از عنوان پیداست، کتاب شامل بحث‌هایی در مورد معاد هست. مجالس کتاب  سخنرانی‌هایی هستند که در دو ماه رمضان ایراد شدند و بعدا توسط خود حضرت علامه نوشته شدند و به صورت کتاب درآمدند. این مجالس در حدود شصت و خورده‌ای هستند که جلد اول فقط هفت مجلس اول است .
مباحث از حقیقت وجود انسان شروع می‌شود و ذره‌ ذره جلو می‌رود و با صبر حوصله مبحث را باز می‌کند. در هر مجلس علاوه بر آیات و روایات مقدار کافی شعر و حکایت و مثال هم داریم که هم فهم مطالب را راحت‌تر می‌کند و هم از خشکی بحث کم می‌کند. زبان کتاب روان و قابل فهم هست و از پیچیدگی خیلی از کتاب‌های مذهبی فاصله دارد.
خود حضرت علامه در مقدمه کتاب سیر مطالب مجموعه را اینگونه بیان می‌کنند:
_این مجالس کیفیت سیر و حرکت انسان را در دنیا و عالم غرور و اعتبار، و نحوهدتبدیل نشآه غرور را به عالم حقایق و واقعیات و ارتحال او به سوی خدا و غایه الغایات نشان می‌دهد و در ابحاثی مرتبا از عالم صور و برزخ و نحوه ارتباط ارواح در آنجا با این عالم، و کیفیت خلقت فرشتگان و وظائف آنها و نفخ صور و مردن تمام موجودات و سپس زنده شدن همه آنها  و قیام انسان در پیشگاه حضرت احدیت، و عالم حشر و نشر و حساب و کتاب و جزا و عرض و سال و میزان و صراط و شفاعت و اعراف و بهشت و دوزخ بحث می‌نماید.
کتاب انقدر زیبا مرگ و به تصویر گشیده بود که گاهی آرزو می‌کردم کاش بمیرم تا زودتر از دست این بدن تنگ و محدود راحت بشم.