تقلا

تقلا

تقلا

مارتی نیومایر و 2 نفر دیگر
4.3
5 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

10

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

کتاب «تقلا» نوشته‌ی مارتی نیومایر با روایتی داستانی به چالش‌های مدیرعامل شرکت بیگ اسکای در مسیر توسعه‌ی استراتژی می‌پردازد. نویسنده در این کتاب با تلفیق استراتژی و تفکر طراحی، رویکردی چابک و نه ایستا را به شکلی کاربردی درتدوین استراتژی معرفی می‌کند. در فرایند سنتی، استراتژی به شکلی خطی تدوین و پرونده‌ی هر گام پیش از شروع گام بعدی بسته می‌شود و امکان تغییر وجود ندارد. اما در خصوص استراتژی چابک، گام‌ها خطی نیستند و می‌توانند همزمان بر روی یکدیگر تاثیر بگذارند. برای فراگیری اصول و مبانی استراتژیِ چابک ابتدا نویسنده مخاطب را با شخصیت‌های داستان همراه می‌کند تا مفاهیم هرچه بیش‌تر قابل درک شوند و در پایان به منظور سهولت استفاده از این روش،کل فرایند به صورت مجزا و به طور خلاصه ارائه می‌شود.

یادداشت‌های مرتبط به تقلا

          همیشه شیفته‌ی آموزش از طریق قصه و داستان بودم، چون عمیقا معتقدم علاوه بر لذت درگیرِ داستان شدن، به خاطر ذات همدلی با شخصیت‌های داستان، مفاهیم مورد نظر عمیق‌تر در ذهن و جان خواننده جای می‌گیرد. تقلا از این جنس کتاب‌هاست.
داستان با دیدار دیوید با سغراط (املایش همین است و با سقراط فرق دارد) که راننده‌ی اوبر (نوعی تاکسی اینترنتی) است شروع می‌شود. مقصد بیگ اسکای، شرکتی است که دیوید یک سال و چند ماه گذشته مدیر عامل آن بوده و حالا، به خاطر شرایط سیاسی کشور، دچار بحران مالی شدید شده است و دیوید مضطربانه به دیدار اندی، رئیس هیئت مدیره، موسس و مدیر عامل سابق شرکت می‌رود.
سغراط راننده‌ی اوبر، مثل خیلی راننده تاکسی اینترنتی‌های خودمان، برای کمک خرج در اوبر مشغول است و همزمان که همسر و پدر دو دختر نیز هست دانشجوی مدیریت اجرایی نیز هست. 
دیوید که برخلاف سغراط تنهاست، اول نسبت به مصاحب سغراط با بی‌حوصلگی واکنش نشان می‌دهد اما کم کم به خاطر تنهایی و فشار مشکلات کاری، ارتباط دوستانه‌ای با او پیدا می‌کند.
دیوید در مهلتی کوتاه باید بتواند طرحی برای خروج از بحران به هیئت مدیره بدهد. در فراز و نشیب این مدت کوتاه، او متوجه اشتباهات رویکردش با کارکنانش، به ویژه مدیرانش می‌شود و در کنار آن‌ها در حل این مشکلات رشد می‌کند و رشد می‌دهد. 
مارتی نیومایر، نویسنده‌ی کتاب، در خلال کشاکش این ماجرا، ما را قدم به قدم با دیوید آموزش می‌دهد و ما همراه با دیوید و تیمش، چگونگی حل بحران با نوآوری داشتن را از طریق استراتژی چابک می‌آموزیم.
نیومایر در انتهای کتاب، ضمیمه‌ای با عنوان راهنمای استراتژی چابک آورده و تمام آموزه‌های دیوید و یارانش را به صورت شسته رفته و طبقه بندی شده، جهت ارجاعات آتی برای خواننده آورده است.
داستان تقریبا الگوی سفر قهرمان را دارد، و دیوید قهرمان این سفر است. این الگوی همیشه موفق، اغلب انتخاب بسیار مناسبی برای این سبک کتب است و تقلا هم کاملا در این قالب نشسته است.
داستان خطی پیش می‌رود اما این قضیه از جذابیت و کشش آن کم نکرده است. حداقل من تا جایی که معذورات زندگی اجازه می‌داد یک نفس می‌خواندم. قطعا یک شاهکار ادبی نیست، اما به طرز قابل قبولی از تکنیک‌های نویسندگی و نگارش داستان استفاده شده است و مولفه‌های جذابیت داستان را دارد.
داستان خوش‌خوان با زبانی روان است. ترجمه که توسط سوگل نوروزی طلب انجام شده، کاملا خوب و بدون ابهام است.
اگر در فضای کسب و کار فعال هستید،  یا رهبری تیمی را بر عهده دارید یا احتمالا خواهید داشت یا اگر قصد دارید آموزش را با داستان ترکیب کنید و داستان‌هایی از این قبیل بنویسید به نظر من این کتاب یک گزینه‌‌ی جذاب و مفید برای شما خواهد بود.
این کتاب جذاب و دوست داشتنی را نشر آرایاناقلم چاپ و منتشر کرده است.
        

22