4.0

9786009719471
1395/11/27

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

شرح خاطرات و سفرنامه نویسنده به جزیره خارک در سال 1377 خورشیدی است. این کتاب در وصف جزیره خارک از جزایر متعلق به ایران در خلیج فارس وتک نگاری مفیدی است که خواننده را با مسایل این جزیره در سالیان پیش آشنا می کند. کتاب سر فصل های ذیل را در بر دارد: مقدمه، آشنایی با خارک ، چادرنشینان عهد نفت، زمینه زندگی خارکیان، آثار الباقیه، ورقی به تاریخ، آخرین دیدار، افسانه و روایت، فرهنگ و آخرین بخش کتاب شامل ضمائم است. کتاب با نقش هایی از جزیره و عکس هایی از دخمه های موجود در جزیره همراه است. نویسنده در توصیف سفر خود که به دعوت کنسرسیوم بین المللی نفت انجام گرفته می نویسد؛ هواپیمای دو موتوره ای ما را از آبادان برداشت که از همه درزهای آن سیاهی و روغن بیرون زده بود و هم چنان که بر تک چرخ عقب خود لم داده بود و وارفته می نمود، به سختی گمان می شد برد که قدرت پرش هم دارد. نه تشریفاتی و نه پلکانی، پا در رکاب آن گذاشتم و از راهروش که همچون دالانی باریک و سربالا بود گذشتم. واقعاً قابل اطمینان نبود. به کوچک ترین بی احتیاطی سرمی خوردی و.. .

لیست‌های مرتبط به جزیره خارگ در یتیم خلیج فارس

یک چاه و دو چاله و مثلا شرح احوالاتپنج داستانغربزدگی

جلالِ قلم

10 کتاب

جلال آل احمد از آن نویسنده هایی ست که رد قلمش معلوم و واضح روی نوشته هایش می ماند. صادق و رک از دنیای عقیده اش می گوید و کتاب هایش را بر اساس سیر تکمیل عقاید و پیچیدگی روزگارش منتشر کرده است. جلال به نظرم یکی از قله های ادبیات فارسی معاصر است . آل احمد یکی نیست ، چند تاست!! جلالِ سفرنامه ها ، جلالِ جستارها ، جلالِ داستان و البته جلالِ ترجمه... از اولی اما خاطرات خوب بیشتری دارم و طرفدار اولی ام ! و‌البته جستارهایش مرا حیرت‌زده کرده اند از عمق نگاه و تعابیر نویسنده ، که فکر بلندش در آن هیاهوی جامعه تا کجا را نگاه کرده است و جلال همیشه جلالِ اولین هاست! اولین نویسنده ایرانی که با دید مخالفی درباره ولایت عزراییل (اسرائیل تازه متولد شده) قلم می زند ‌، اولین کسی که در اوج روزگار غربزدگی و غرب گرایی ، در عین روشنفکری از غرب زدگی با همان تعابیر و واژه های نو می نویسد و در نظرم روشنفکر مسلمانی ست که خدمت هایش خیلی عمیق تر و ماندگارتر از چاله و چاه های خیانت های زمانش بوده است . البته باید بگویم جلال را نمی شناسیم ! جلال آل احمد چهره درخشانی ست که کمتر کسی تلاش کرده آن‌را به ما معرفی کند . نامش هم اگر باشد ، جای پای جلال و نوع اندیشه اش کمرنگ است . والسلام!