ارتباط بی خشونت

ارتباط بی خشونت

ارتباط بی خشونت

4.3
28 نفر |
12 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

17

خوانده‌ام

55

خواهم خواند

58

شابک
9786006459783
تعداد صفحات
212
تاریخ انتشار
1396/5/3

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        
ارتباط بدون خشونت (nvc) روش تعاملی است که تبادل اطلاعات و حل صلح آمیز اختلافات را تسهیل می کند. ارتباط بدون خشونت بر ارزش های مشترک انسانی و نیازها تکیه می کند و افراد را به پرهیز از زبانی که سبب مقاومت یا کاهش عزت نفس می شود و استفاده از زبانی که سلامت را افزایش می دهد تشویق می کند.
ارتباط بدون خشونت باور دارد که به جای ایجاد ترس، گناه، سرزنش و شرم؛ غنی سازی زندگی رضایت آمیزترین انگیزه برای انجام کارهاست و به عنوان هدف، بر پذیرش مسئولیت فردی و در انتخاب و افزایش کیفیت ارتباط تاکید دارد. این روش حتی وقتی طرف مقابل آن را نمی داند نیز موثر است. 
با ارتباط بدون خشونت شما خواهید دانست که:
هرکاری که هرکسی انجام می دهد تلاشی است برای تحقق نیازهای متحقق نشده.
برای هرکسی تحقق نیازها از طریق همکاری، سالم تر از رقابت است. به صورت طبیعی افراد وقتی که از روی میل در سلامت دیگران سهیم شوند لذت می برند.
مهارت های ارتباط بدون خشونت به شما کمک می کند تا:
احساس گناه، شرم، ترس و افسردگی را از بین ببرید.
خشم و ناامیدی را به ساختن اتحاد و مشارکت تبدیل کنید.
راه حل هایی بر اساس امنیت، احترام متقابل و اتفاق آرا خلق کنید. 
نیازهای اساسی فرد، خانواده، مدرسه، جامعه و اجتماع را به روش های زندگی غنی ساز تحقق بخشید.
«تکنیک های ارتباطی فعال مارشال روزنبرگ تضادهای بالقوه را به گفت وگوهای صلح آمیز تغییر می دهد. شما تکنیک ساده ای می آموزید که مشاجره را خنثی می کند و ارتباط محبت آمیزی را با خانواده، و سایر آشنایان خلق می کند. من خواندن این کتاب را نه تنها توصیه بلکه تاکید می کنم.»

      

یادداشت ها

          وقتی ما از صمیم قلب نثار می‌کنیم، این کار را برای لذت حاصله از غنی کردن زندگی دیگران انجام می‌دهیم. این نوع نثار به بخشنده و گیرنده، هر دو، منفعت می‌رساند. گیرنده بدون نگرانی از پیامدهای احتمالی هدیه، از آن لذت می‌برد چون این هدیه ناشی از ترس، گناه، یا میل به دست آوردن مجدد نیست. بخشنده هم از افزایش عزت نفس که نتیجه‌ی به ثمر رسیدن تلاش او برای سعادت دیگران است منتفع می‌شود.


این کتاب برای من موهبتی بود برعکس خیلی از کتاب‌های روان‌شناسی که تمرکز رو می‌بره روی گذشته و نقص‌ها و رفتارهایت رویکرد جدیدی داشت که به شدت باهاش ارتباط گرفتم. البته من تو حوزه‌ی ذهن‌آگاهی(مایندفولنس) هنوز کتابی نخوندم و فکر می‌کنم یه جورایی به این حوزه‌ها نزدیک باشه. چون تمرکز این کتاب بر لحظه‌ی حال است. چه چیزی مشاهده کردی، چه احساسی داری، چه نیازی پشت احساست هست و در آخر چه تقاضایی زندگی را برای تو غنی‌تر می‌سازد. و این راهکاری است برای این که بدون قضاوت با خودمان در همین لحظه اکنون در ارتباط باشیم و همین‌طور با مشاهدات، احساسات، نیازها و تقاضای دیگران، برای این که ارتباط بهتری با هم داشته باشیم. 

یک چیز خیلی مهمی که تو این کتاب دوست داشتم نقش زبان بود این که چه شکلی زبان‌ما و نحوه‌ی گفت‌وگو با خودمان و دیگران ما را از ارتباط باز می‌دارد. و وقتی از لغات و شکل دیگری از جمله‌ها استفاده می‌کنیم چه قدر نتیجه و تاثیر بهتری می‌گیریم.

<a href="https://i.pinimg.com/736x/c0/9e/5d/c09e5dd220ee69baa300b6d4655152bf.jpg">اینم</a> یک خلاصه اینفوگرافیک از مباحث اصلی کتاب

اگر دلتون یک کتاب روان‌شناسی می‌خواهید که سطحی نباشه کاربردی هم باشه و ازش یاد بگیرید این کتاب رو بهتون پیشنهاد می‌کنم. البته راستش من نمی‌دونم همه تیپ آدم‌ها می‌تونن ازین کتاب سود ببرند یا نه ولی خوب فکر می‌کنم حتی اگر از همه‌ی فصل‌ها استفاده نبرید این کتاب مباحثی داره که ارزش خوندن داشته باشه.

اما چند تا نقد هم بگم اولیش در رابطه با زبانی بود که توی کتاب استفاده می‌شد خود نویسنده اشاره کرده بود مثال‌های این کتاب چکیده و خلاصه مکالمات است پس توجه داشته باشید که در زندگی واقعی گفتگوهای همدلانه با سکوت، شوخی، داستان، طنز حرکات دست و سر همراه هستند که به جریان ارتباط پر محبت بین دو طرف کمک می‌کنند، در حالی که این مثال‌ها فاقد آن‌ها هستند. با این حال تا سعی کنی مکالمات رو به زبون خودت در بیاری در تلاش‌های اولت مثل اینه که داری دیالوگ فیلم‌های ایرج ملکی رو می‌گی و یه کم عجیب‌غریبه کاش مکالمات رو خلاصشون نمی‌کرد.
دومین نقدم درباره‌ی فصل ابراز خشمه راستش من قانع نشدم چه شکلی میشه با این روش در ارتباط با منابع قدرت و حکومت استفاده کرد اصلا راهی هست؟ چون دلیل اصلی که اومدم سراغ این کتاب به خاطر اتفاقات اخیری که پیش آمده، بود. شاید توی کتاب‌ دیگه روزنبرگ (قلب تغییر اجتماعی) دربارش اشاره کرده باشه.
سوم ترجمه؛ راستش من یه سری جاها حس کردم ترجمه خیلی روون نیست  و فقط یک بار انگلیسیش رو چک کردم دیدم زبان اصلیش همون مشکل رو داره دیگه بقیش رو چک نکردم. منظور رو درک می‌کنی در آخر، ولی لازمه چند بار جمله رو با خودت بخونی.

پ ن: پشت جلد کتاب و توی مقدمه‌ها نظر آدمای  مختلف درباره ارتباط بدون خشونت نقل‌قول شده که بعضا شاید اون آدما برای ما زرد و بازاری به نظر بیاند خواستم بگم کلید قضاوتتون رو خاموش کنید بعد بیایید سمت این کتاب. این رو خاص این کتاب نمی‌گم در مورد همه چیز قضاوت ما می‌تونه خیلی تاثیر داشته باشه.
        

3

          این کتاب واقعا فوق‌العاده بود. یه چیزی بهتر از خوب.
برای من، واقعا کمک‌کننده و روشن‌کننده بود. ✨
نوری تابوند به شیوهٔ ارتباطم با آدم‌ها.
دلم می‌خواد تک‌تک کسایی که می‌شناسم رو مجبور کنم بخوننش. گرچه با توجه به جلد بی‌نهایت زشتش، و فضایی که کتاب‌های روانشناسی درست کردن، گارد خیلی زیادی وجود داره براش، و خب سخت می‌شه کار آدم. :)) ولی…
نمی‌دونم چطور بهتون بگم که چطوریه.
چقدر ساده، واقعی، و درست چیزها رو توضیح می‌ده و ذهنش رو روی واقعیت‌های تلخ جهان نبسته. یا دنیا رو برای خودش کوچیک نکرده.
یا حتی نمی‌تونم بگم چیزی بهتون می‌گه که خارق‌العاده‌ست و شما قبل از این نمی‌دونستید. نه! اینطور نیست. ولی به نکات کوچک و ظریفی توجه می‌کنه که در همهٔ زندگی کاربرد داره. تفاوت‌های زبانی خیلی ریزی که باعث تفاوت‌های بزرگ می‌شن.
——
در مدتی که داشتم کتاب رو می‌خوندم سعی می‌کردم از چیزهایی که گفته استفاده کنم، و به طرز عجیبی مؤثر بود. مخصوصا روی رابطه‌م با مامانم.
خیلی جاهاش گریه کردم. چون احساس می‌کردم یکی درکم کرده. واقعا همراهش احساس همدلی می‌کردم. انگار یکی نازم می‌کرد و می‌گفت می‌فهمم رعنا.
——
خلاصه که توروخدا بهش گارد نداشته باشید. و جلدش رو که یه نماد بین‌المللی هم هست مثکه، تحمل کنید و بخونیدش. امیدوارم برای شما هم تجربه خوبی باشه. 💙
——
اگر به زود خوندنتون کمک می‌کنه، بگم که تو طاقچه بی‌نهایت هم هست. ♾️
        

42