معرفی کتاب مکتب دیکتاتورها اثر اینیاتسیو سیلونه مترجم مهدی سحابی

مکتب دیکتاتورها

مکتب دیکتاتورها

3.3
13 نفر |
8 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

27

خواهم خواند

35

ناشر
ماهی
شابک
9789649971162
تعداد صفحات
256
تاریخ انتشار
1399/7/14

توضیحات

        
اینیاتسیو سیلونه مکتب دیکتاتورها را در سال 1938، همزمان با نان و شراب، نوشت. ترجمه ی آلمانی این رمان در 1938 در زوریخ منتشر شد، اما نسخه ی ایتالیایی آن بیست وچهار سال بعد، یعنی سال 1962، انتشار یافت. این رمانِ استعاری داستان دو امریکایی مشکوک است؛ یک جوجه دیکتاتور و دیگری مشاور ایدئولوژیک او. این دو برای آموختن شگردها و رموز دیکتاتوری به اروپا، سرزمینی که در زمینه ی دیکتاتوری تجربه هایی غنی دارد، سفر کرده اند. در سفر خود با یک تبعیدی ایتالیایی آشنا می شوند که عمر خود را در راه مبارزه با دیکتاتوری گذرانده است. گفت وگوی سه نفره ی طنزآمیزی میان این دو امریکایی و تومازو در می گیرد. رشته ی این گفت وگو در دست تومازو است که بی شک خودِ سیلونه است. این واقعیت به گفته های تومازو اعتباری قابل ملاحظه می بخشد، زیرا برآمده از تجربه های عملی سیلونه در راه مبارزه با دیکتاتوری است.مهدی سحابی، مترجم و نویسنده و نقاش و مجسم ساز، در 15 بهمن 1322 در قزوین به دنیا آمد. وی دوره ی دبیرستان را در تهران گذراند و وارد دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد تا در رشته ی نقاشی تحصیل کند، اما تحصیل در این دانشکده را نیمه کاره رها کرد و به ایتالیا رفت و در فرهنگستان هنرهای زیبای رم مشغول تحصیل کارگردانی سینما شد، اما پس از مدتی آن جا را نیز رها کرد. سپس به کار روزنامه نگاری، بازیگری و عکاسی پرداخت و در آخر به ترجمه ی آثار ادبی روی آورد و نقاشی کرد. سحابی به زبان های ایتالیایی، فرانسوی و انگلیسی مسلط بود و آثار نویسندگان بزرگ و متفاوتی را به فارسی ترجمه کرد. ترجمه ی در جست وجوی زمان ازدست رفته، اثر سترگ مارسل پروست، مهم ترین ترجمه ی سحابی به شمار می رود. سحابی 18 آبان 1388 در پاریس درگذشت.
      

لیست‌های مرتبط به مکتب دیکتاتورها

یادداشت‌ها

          در رسانه‌های سنتی و مدرن و از تریبون‌های مختلف، دائما معایب و مضرات دیکتاتور بودن و نظام توتالیتر را خوانده و شنیده‌ایم؛ اما در مکتب دیکتاتورها، اینیاتسیو سیلونه علاوه بر جنبه‌های منفی، از کارکرد غیر منفی دیکتاتوری هم می‌گوید و از دوزاویه نسبت به جناب دیکتاتور شناخت پیدا می‌کنیم.
دنیا تمام نسخه‌های حکمرانی را تجربه کرده و حالا باید آن‌ها را سنجید و به‌گزین کرد. دموکراسی ماسک زیبایی است برای جلب اعتماد ملت‌ها و بعد از آن سوء‌استفاده از آن جایگاه که تصاحب شده است. در قسمتی از کتاب آمده: روشن‌ است که دوران دموکراسی به سر رسیده ... حکومت، حکومت است و نمی‌تواند حکومت نباشد.
البته این کتاب، کاملا سکولار به بحث حکمرانی پرداخته و طبیعتا با دیدگاه توحیدی به این مقوله نپرداخته است اما برای حاکمیت ما که دچار چالش‌هایی هم هست، حرف‌هایی دارد. هرکس که انحطاط عالم سیاست را در دنیا احساس می‌کند، به این کتاب نگاهی عمیق بیندازد.
        

46