معرفی کتاب ثروتمندترین مرد بابل اثر جورج سموئل کلاسون مترجم مهناز مهری

ثروتمندترین مرد بابل

ثروتمندترین مرد بابل

3.7
73 نفر |
28 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

6

خوانده‌ام

153

خواهم خواند

35

شابک
9786002153142
تعداد صفحات
180
تاریخ انتشار
1395/7/6

توضیحات

        آرکاد که خود زمانی فقیر بود به دستور پادشاه بابل مامور شد تا رموز ثروتمند شدن خود را در معبد بزرگ به یکصد شاگرد بیاموزد . . .ثروتمندترین مرد بابل مجموعه ای از داستان های واقعی است که هم از لحاظ ادبی و هم به لحاظ راهنمایی های مالی و اقتصادی جالب توجه می باشد .این کتاب پس از انتشار مورد استقبال بانک ها شرکت های بیمه کارفرمایان و سرمایه گذاران قرار گرفت و توسط ایشان در مقیاس وسیع و به تعداد زیادی توزیع شد. بدین ترتیب میلیون ها نفر با شخصی معروف ثروتمند ترین مرد بابل آشنا شدند و از مطالعه داستان های زیبا و آموزنده او لذت بردند در همه داستان ها علل مشکلات مالی مورد بررسی قرار گرفته و راهکارهای عملی جالب برای رفع آن پیشنهاد شده است هدف واقعی در این کتاب ایجاد بینشی است تا علاقه مندان به موفقت مالی به کمک آن ثروتمند شوند از ثروت خود نگهداری کرده و از درآمد حاصل از آن ثروت ثروت بیشتری به دست آورند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به ثروتمندترین مرد بابل

نمایش همه

یادداشت‌ها

          کتاب چهار اشکال بسیار بزرگ دارد! (ترجمه از نشری دیگر را خواندم - نشر مؤسسه فرهنگی راه بین - ترجمه مهدی مجردزاده کرمانی)

اشکال اول اینکه در چندین جای کتاب رسماً گفته بهترین و مطمئن‌ترین و پرسودترین راه ثروتمند شدن سود مرکب است! ربای علنی قطعی! قرض بدی با سود پس بگیری و سپس اصل پول و سود رو دوباره قرض بدی!!! خیلی علنی و ریلکس هم ترجمه شده!!  (صفحات 45و46) این گناهی که کمترین مقدارش از هفتاد بار زنای با محارم در خانه کعبه بزرگتر است. خیلی علنی گفته از طریق قرض ربوی و کسب سود از قرض کاری کنید که هر یک از سکه‌هایتان بتواند تولید مثل کند! (در اسلام پول نباید کار کند! پول نباید تولید پول کند بدون اینکه شما کاری انجام داده باشید،‌ این خصیصه‌ی نظام سرمایه‌داری است که در آن هر روز به جهت ساختار ربوی صاحبان سرمایه چاق‌تر می‌شوند و دریافت‌کنندگان سرمایه لاغرتر! و شکاف طبقاتی هم روز به روز افزایش می‌یابد!) کتاب می‌گه با این روش شما کار می‌کنید که چه کار کنید چه تفریح و سفر باز جریان درآمد مداوم وجود داره! (ص46 - خط7)
میگه به هر کی خواستید پول قرض بدید، فقط مطمئن باشید که می‌تونه برگردونه! (ص47 خط 16و17)

اشکال دوم این هست که می‌گه هر کی فقیر هست خودش مقصره! خودش عرضه نداشته و خودش عقل نداشته!
این حرف شرک محض و کفر محض است!
چرا؟
چون عملاً همان حرف یهود است که گفتند «قالت الیهود ید الله مغلوله (بقره:64) یهود گفتند دست خدا بسته است» یعنی قوانینی وجود دارد در هستی که همه چیز تابع آن قوانین است و خدا مثل یک ساعت‌ساز، ساعت جهان را کوک کرده و رفته این قوانین تخلف‌ناپذیرند که دارند کار می‌کنند!
بر این اساس هم ربوبیت الهی در کار نیست، خدایی نیست که بر اساس حکمت بالغه‌اش مافوق همه‌ی تلاش‌ها و عوامل اگر خواست رزق را بر کسی تنگ گیرد اگر خواست وسعت دهد و هر کی فقیر است خودش مقصر است!
با این حساب اگر کسی تمام تلاشش را کرد هم سخت کار کرد هم تخصص پیدا کرد و هم درست کار کرد اما یک‌باره مریض شد (خودش یا عزیزانش) و تمام داشته‌اش را صرف هزینه‌های بیماری کرد و فقیر شد باز خودش مقصر است! بارها در کتاب این مطلب گفته شده که فقرا خودشان مقصر هستند و لایق ترحم نیستند چون خودشان مقصر هستند.

اشکال سوم هم این است که کار را رزاق و علت تامه برای رزق معرفی می‌کند و بارها و بارها می‌گوید کار بیشتر و بهتر برابر است قطعا با درامد بیشتر!
و علت تامه برای ثروتمندی را هم هوش و توان خود فرد معرفی می‌کند
دقیقا مانند قارون! که وقتی به او گفته می‌شد که چرا از این مالی که خدا به تو داده انفاق نمی‌کنی در پاسخ می‌گفت: «إِنَّمَا أُوتِيتُهُ عَلَىٰ عِلْمٍ عِنْدِي (قصص:78) به راستی که این ثروت را بوسیله دانشی که نزد من است به دست آورده‌ام!
یعنی خودم و علم و توانایی‌های خودم علت تامه برای این ثروت من است! نه خدا!!!

اشکال چهارم هم:‌ نهی شدید از معامله به شکل مضاربه‌ی اسلامی که سرمایه‌گذاری با شرط مشارکت در سود و زیان است را شاید بشود گفت پرتکرارترین نهی کتاب است!
به عنوان نمونه در ص88 خط8 می‌گوید:‌ فراموش نکنید که ثروتمندان نینوا هرگز در راهی سرمایه‌گذاری نمی‌کردند که اصل سرمایه‌شان به خطر بیافتد و یا درگیر سرمایه‌گذاری‌های بدون منفعت شوند!!!!


کتاب در یک کلام مدح سرمایه‌داری و ثروت و مدح طمع و سودجویی است مقارن به سه اشکال بسیار بزرگ که در فوق به آن‌ها اشاره شده.
        

0

           به طور کلی کتاب خوبی بود. از این جهت که اومده بود درس‌ها و نکاتی که می‌خواست یاد بده رو خیلی قشنگ تو قالب داستان تعریف کرده بود؛ کاری که معمولا تو کتابای توسعه‌فردی ضعیف انجام می‌شه‌‌. یعنی مشخصا نویسنده‌ش هدفش فقط انتقال نکات در قالب جملات خشک نبود و سعی داشته روند داستانی کتاب رو هم حفظ کنه‌‌‌. ولی خب زیاد حرفی برای گفتن نداشت. کلا کتاب کم‌حجمیه ولی تو همون حجم کم هم آنچنان نکات قابل توجهی نداشت تنها چیزی که می خواست یاد بده این بود که باید ده درصد از درامدتو پس‌انداز کنی و بعد اون پس اندازو جوری سرمایه‌گذاری کنی که زیاد بشه هی ولی خب مثال‌هایی که زده بود اصلا به درد ایران نمی‌خورد چون تو اینجا بیای شروع کنی به پس‌انداز و یه کم پول جمع کنی صد برابرش تورم رفته بالا و عملا پس اندازی نداری و به جای پر پول شدن جیبت پولی که ذخیره کردی بی‌ارزش می‌شه.
در نتیجه با این وضعیت اقتصادی آنچنان این کتاب نمی تونه کمکی کنه. و بیشتر از اون جهت به دردم خورد که اطلاعات جالبی راجع به بابل و تاریخش داشت. ولی خب کتابی نیست که به کسی پیشنهادش کنم.
        

3