فتح خون

فتح خون

فتح خون

4.7
247 نفر |
68 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

36

خوانده‌ام

534

خواهم خواند

156

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب می‌باشد.

:عالم همه در طواف عشق است و دایره وار این طواف ، حسین است. این جا در کربلا ، در سرچشمه ی جاذبه ای که عالم را بر محور عشق نظام داده است. شیطان اکنون در گیرودار آخرین نبرد خویش با سپاه عشق است و امروز در کربلاست که شمشیر شیطان از خون شکست می خورد، از خون عاشق ، خون شهید.««فتح خون»» یا ««روایت محرم»» که در محرم سال 1366 نوشته شده است ، روایت قیام حسینی است که با هجرت آن حضرت از مدینه به مکه آغاز می شود و فصول ده گانه ی آن مطابق با وقایع دهه ی اول محرم سال 61 هجری قمری تنظیم شده است. این کتاب یک وقایع نگاری صرف نیست ؛ نگارنده هم زمان با رجوع به متون تاریخی-پژوهشی معتبر، از زبان یک راوی معاصر با بیانی شاعرانه به تاویل وقایع عاشورا می پردازد و از شرح وقایع ظاهری راهی به باطن آنها می گشاید.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به فتح خون

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به فتح خون

نمایش همه

یادداشت‌های مرتبط به فتح خون

‌Szamani

1403/6/14

        روایتی ،تفکر شیوه از قیام اباعبدالله ،
آوینی دستت را میگیرد وبه عمق تاریخ میبرد اما مرتب تورا به تفکرت رجوع میدهد 
ودر این میان  ،روایتهایی که آمیخته ای از عقل وخیال  است شعف خواننده را برمی انگیزد،🥹
صبح شد وبانگ الرحیل برخاست وقافله عشق عازم سفر تاریخ شد ...
به نظرم میرسه سال 96یا 97بود که کتاب رابرای اولین بار خواندم 
شاید هم قبل تر ...
شروع محرم همیشه انگیزه ای میشود برای خواندن دوباره وچندباره 
 آن 

      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

0

          برخی وقایع در محدوده‌ی زمان و مکان باقی نمی‌مانند و بُعدِ تاریخی پیدا می‌کنند؛ مانند عاشورا که جاری در اعصار است. در هر عصری به این حقیقت زنده مراجعه کرده‌‌اند و از دریچه‌ی روزگار خودشان به آن نگریسته‌اند؛ با برداشت‌شان وجهی از آن را آشکار کرده‌اند.
یکی از مراجعات معاصر که با توجّه به روح زمانه‌ی ما عاشورا را بازخوانی کرده، فتح خون سیّد مرتضی آوینی است. این کتاب با برداشت معاصرش انسان امروزی را با حماسه‌ی یادشده پیوند می‌دهد؛ مثلاً فردیّت از مولّفه‌هایی است که ما را از هم‌نوعان‌مان در تمدّن‌های گذشته متمایز می‌کند؛ نحوی از فردیّت که ما تجربه می‌کنیم و ایشان درکی از آن نداشتند. و تو انسان تنهای قرن بیستم و بیست‌ویکم در آینه‌ی فتح خون می‌خوانی که تو را نیز عاشورایی است و کربلایی که تشنه‌ی خون تو است و انتظار تو را می‌کشد تا تو زنجیر خاک از پای اراده‌ات بگشایی و... .
پس سیّد مرتضی آوینی که از یک سو روان‌شناسی، جامعه‌شناسی و سایر دریچه‌های نظری معاصر را می‌شناسد و از دیگر سو با حضرت سیّد الشّهدا_علیه السّلام_ پیوندی قلبی برقرار کرده، روزنی به آن حماسه‌ی تاریخی می‌گشاید و از ما دعوت می‌کند گوش جان‌مان را به‌ندای امامِ این عصر و زمان باز کنیم، که گروهی از مسلمانان او را صاحب عصر و زمان می‌خوانند.
        

0