معرفی کتاب محمد (ص) بر پایه کهن ترین منابع اثر مارتین لینگز مترجم سعید تهرانی نسب

محمد (ص) بر پایه کهن ترین منابع

محمد (ص) بر پایه کهن ترین منابع

مارتین لینگز و 2 نفر دیگر
4.1
8 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

9

خواهم خواند

8

ناشر
حکمت
شابک
9789642440313
تعداد صفحات
631
تاریخ انتشار
1399/10/3

توضیحات

        طیف وسیعی از نخبگان و خبرگان معروف جهان (از جمله فریتیوف شوان، تیتوس بورکهارت، سیدحسین نصر، حامد الگار، و دیگران) ظهور این کتاب به زبان انگلیسی را رویدادی فرخنده و پیشرفتی چشم گیر در مباحث مربوط به عرفان، دین شناسی و تاریخ اسلام قلمداد کرده اند. شیرینی و خوش بویی، صفات جدایی ناپذیر شخصیت فوق العشاده ای هستند که نام و داستان حقیقی زندگی اش عنوان این کتاب را تشکیل می دهد و جای بسی شکر است که یکی از عمیق ترین متفکران معاصر، که به گونه ای کمیاب دقت و زیرکی را با زیبایی شناسی و لطافت روح توأمان داشته، به نگارش این اثر اهتمام ورزیده  است. صداقت و جسارت علمی و پایبندی به اصول پژوهش از یک سو؛ ایمان عاشقانه و اخلاص تحسین برانگیز از سوی دیگر، محصولی پدید آورده اند که همان قدر که معتبر و مستند است، ذوقی و هنری است و چنان که از اثری مربوط به پیغامبران آفرینندة جهان انتظار می رود، برانگیزندة امید و شادی، و حامل عشق و شور و نور است.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به محمد (ص) بر پایه کهن ترین منابع

لیست‌های مرتبط به محمد (ص) بر پایه کهن ترین منابع

یادداشت‌ها

          کتاب ابتدا از شرایط شبه جزیره شروع می‌کند و با ابراهیم و اسماعیل همراه می‌شود و منظره‌ای شفاف از سابقه فرهنگی و اجتماعی شبه جزیره ارائه می‌دهد که از نظر من، جذاب‌ترین بخش کتاب است، روایاتی تازه که تا کنون کمتر جایی از آن شنیده‌ام. با این حال با ورود به بخش داستانی و شروع روایت زندگی نبی، اندک اندک با رسیدن نبی به پیامبری جذابیت کتاب کاسته می‌شود و روایت‌های کلی و جزئی درهمی مقابل خواننده قرار می‌گیرد که چهره‌ای مبهم و نامتعادل از نبی ارائه می‌دهند و کتاب در مواقعی بیش از آنکه به نبی بپردازد، داستان زندگی عایشه و رقابت‌های کودکانه‌اش با دیگر همسران پیامبر و بزرگ منشی ابوبکر و عمر می‌شود.

محمد مارتین لینگر،‌ پروتستان‌زاده انگلیسی که بعد از اسلام آوردن نام ابوبکر را برای خود انتخاب کرد،‌ پیامبری ساده‌اندیش، مهربان و احساسی است. برنامه مشخصی ندارد و اشتباهاتش فراوان است. از شکوه و اتقان در رفتار او خبری نیست و اگرچه هنوز هم دوست داشتنی است اما بسیار کمتر از آن است که ما از پیامبر می‌دانیم. علی مارتین لینگز هم شخصیتی است حاشیه‌ای و جوان که به خاطر خویشاوندی با نبی مورد توجه اوست اما نقش چندانی ندارد و فاطمه نیز همینطور، هرچند گهگاه به جبر روایات، نویسنده مجبور بوده به آن‌ها بپردازد. با این حال لینگز هر جا توانسته از عایشه و ابوبکر و عمر گفته است و این چیزی است که باعث شده این کتاب محبوب اهل سنت و حکومت‌های آن‌ها باشد و بسیار مورد تقدیر.

با این همه اگر کسی بخواهد، پیامبر را از نگاه اهل سنت بشناسد،‌ محمد مارتین لینگز  یک کتاب مختصر و مفیدی است ولی اگر کسی می‌خواهد نبی را بشناسد، محمد مارتین لینگر نه تنها کافی نیست که چه بسا گمراه کننده باشد.
        

8

          🔸 کتاب محمد بر پایه ی منابع کهن

شب ها با این کتابِ شیرین مأنوس بودم. گزارشی از حیات جاویدان و شگفت حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله از زبان یک محقق غربی و بر پایه ی منابع قدیمیِ اهل سنت. روایاتی واقعا خواندنی و جزئیاتی جالب از گفتار و رفتار پیامبر عزیز و ذکر نام افرادی که از زندگی آنان در کنار پیامبر، کمتر خبری داریم.
گر چه کتاب خیلی خواندنی و جالب است؛ اما وقتی پایه ی روایت، منابع اهل سنت باشد؛ طبیعی که آن آقایان اولی و دومی و سومی و دخترانشان، حجم قابل توجهی از کتاب را پُر می‌کنند و می‌شوند محبوبِ رسول. اما شگفتا که نامی کمرنگ از امیرالمومنین علی و صدیقه ی طاهره سلام الله علیهما را در کتاب می‌بینیم.  شگفتا که  از صفحات درخشان عملکرد علی و از محبوبیت و جایگاه بی بدیل فاطمه در این کتاب خبری نیست. تو گویی اصلا علی بن ابیطالبی در تاریخ اسلام نداشته ایم! و شگفتا که پیامبر، اولی را چقدر دوست داشته و ستایش ش میکرده و برای دخترِ کم سن و سال اما زبان دارِ او دلش غنج می‌رفته!!  بابا عجب پیامبری داشتیم و خبر نداشتیم!
 چقدر مظلوم بوده مولا.چقدر غریب بوده فاطمه.
اما بهرحال مطالب مربوط به سیره و اخلاق و غزوات و تدبیرهای پیامبر،عموما خواندنی و تامل کردنی است و خواندنش شیرین است و قلم هم قوی و داستانی. اگر دوست داشتید راجع به سیره پیامبر اسلام، از منابع اهل سنت، اطلاعات کسب کنید، این کتاب گزینه ی مناسبی است. اما اگر دلِ خوشی از آن منابع ندارید، خب نخوانیدش. چون حال تان خوب نمی‌شود. 

#معرفی_کتاب 
#کتاب_محمد
#مارتین_لینگز
#حضرت_رسول_ص 
#آخرین_کتابی_که_خواندم


        

0