معرفی کتاب اخبات اثر علی صفایی حائری

اخبات

اخبات

4.6

1399/10/16

کتاب اخبات، نویسنده علی صفایی حائری.

دوره‌های مطالعاتی مرتبط

تعداد صفحه

8 صفحه در روز

لیست‌های مرتبط به اخبات

نمایش همه
رشدعوامل رشدصراط

سیرمطالعاتی تولدی دوباره 🌱 (استادعلی صفائی حائری)

56 کتاب

هر موجودی در این عالم هدف ی دارد که بر اساس ساختار آن موجود معلوم میشود. انسان هم از این قاعده مستثنی نیست، انسان نیز هدفی دارد که رسیدن به آن هدف سعادت واقع ی اوست و دین که تامین کننده سعادت واقعی انسان است، مسیر رسیدن به هدف او را ترسیم میکند. چنین نگاهی به دین موجب م ی شود نگاه به دین نظاممند شده و برخورد با دین به مثابه راهنم ایی کاربردی در پیچ و خم زندگ ی باشد . این نگاه آن هنگام رخ میدهد که انسان تولدی دوباره از عادات و غرا یز پیدا کرده و به خود نگاهی نو داشته و انسان را کلید فهم کتاب هستی و کتاب د ین بداند. اندیشه استاد علی صفایی بر اساس این نگاه بنا شده است و بس تر مناسبی برای سیر فکری جو یندگان حقیقت و سعادت می باشد. سیر مطالعاتی تولدی دوباره سیری فکری است که نه فقط با پای مطالعه، بلکه با پای تفکر و عمل پیموده می شود. پیمایشی که از جریان فکری آغاز شده و به جر یان وجودی انسان رسیده و نهایتا جریانی اجتماعی را به دنبال خواهد داشت. این دوره مطالعاتی در سه فصل و نه گام، بر اساس مبا نی اند یشه استاد تدوین شده و تقر یباً تمامی کتابهای استاد در این مس یر مرور میشود. برخی از گامها علاوه بر کتاب اصلی دارای کتابهای تکمیلی نیز هستند که مطالعه این کتب نیز سفارش میشود 🌱فصل اول : تولد انسان از خود (مبانی رشد انسان 🌱فصل دوم : بلوغ انسان در جامعه 🌱فصل سوم : فهم عمیق مبانی رشد 📍فصل اول:در فصل اول با مبانی رشد انسان آشنا می شویم. در این فصل انسان از غرایز و عادات خود متولد شده و با خود برخوردی دوباره دارد و متوجه می شود هدف و مس یر رس یدن به این هدف چیست و در این مس یر احتیاج به شناخت چه مبانی نظر ی و ن یازهای عملی دارد. و در این مرحله ضرورت وجود راهبر این مسیر و ویژگی های راهبری که خود مسیر رشد را طی کرده و ز یر و بم راه را کاملا میشناسند، معلوم میگردد. لذا فصل اول در پنج گامِ: 🎯هدف شناسی،🎯 مسیرشناسی ، 🎯مبانیشناسی،🎯 نیازشناسی و🎯 راهبر شناسی تدوین شده است. 📍فصل دوم :پس از آنکه در فصل قبل مقدمات رشد فراهم و انسان عازم حرکت در مسیر توحید شد به فصل دوم #حرکت وارد میشود. که همان مسئولیت انسان در برخورد با جامعه است. در این فصل است که تولد انسان از خود به بلوغ خویش میرسد و حرکت انسان در جامعه شکل خود را پیدا میکند. این فصل که با گام ششم یعنی🎯 مسئولیت شناسی طرح میشود خود مراحلی دارد که در نسبت با شرایط و اهداف توضیح پیدا می کند . 📍فصل سوم:فصول و گام های طی شده، همه بر اساس فهم عمیق از دین شکل میگیرد. اگر می خواهیم پس از زاده شدن به زادن و پس از تولد به تولید روی بیاوریم باید به آن فهم عمیق دست یافته و مبانی حرکت و رشد آدمی در دین را بر اساس منابع و روش های صحیح دینی و عقلی بشناسیم. لذا است که در فصل سوم با سه گام به این فهم عمیق روی میآوریم؛ در 🎯گام اول این فصل روش های شناخت و در🎯 گام دوم منابع دین و در🎯 گام سوم شبهاتی که در دیگر مکاتب نسبت به این حرکت مطرح است، بررسی می شود . کتاب ها را به ترتیب فصول قرار داده میشه ♡◇

طاعت‌ها ملاک نیستند؛ملاک تقرب و وصال چیزی جز طاعت است. پس حقیقت اخبات،تواضع است،ترس،ذلت و انکسار و استغاثه است.
این کتاب رو چند وقت پیش بصورت متنی خونده بودم و دوباره توفیقی شد در کنار دوستانِ «تولدی دوباره» کتاب صوتی این کتاب که سخنرانیِ استاد صفایی حائری هست رو گوش بدم..سخنرانیِ استاد صفایی واقعاً بی‌نظیره و میشه باهاش به معراج رفت!..کلامِ به نورِ حق متجلی شدهٔ ایشون انقدری سنگین و زیباست که بنظرم اشک هر آدمی رو در هنگام خوندن کتاب درمیاره.. اینکه من فرعونم و با ابن ملجم‌ها اشتراکات بسیار دارم و به درگاه دوست،باید مخبت بشم،اینکه با غرور و با بی‌اعتنایی راه به جایی نمی‌برم،اینکه وصال رحمت حق چیزی جز طاعت و تقربه و.. صحبت‌های سنگینی هستند که بنظرم انسانِ معاصر باید این صحبت‌ها رو بشنوه و دیدِ توحیدی پیدا کنه و دنیایی از حق و بدور از فرعونیان بسازه..
به امید حق تبارک و تعالی همه از مخبتین به حق باشیم و از متواضعین و خاشعین به درگاه او!

اولین باری که با استاد علی صفایی حائری آشنا شدم خوندن تیکه هایی از کتاب روابط متکامل زن و مرد توی استوری یکی از بچه ها بود؛
از صحبت هاشون خوشم اومد، مباحث جالبی رو بیان میکردن و جذابیتش در سادگی زیادش بود، اینقدر ساده و قابل فهم و عمیق بود که در عمق جان مینشست.
بعد به “کتاب حرکت  “رسیدم و حتی خیلی از سوالاتم رو هم پاسخگو بود.
با مامان که صحبت میکردیم میگفتن عین. صاد رو میگی؛ آره ما هم قبلا صحبتاشون رو گوش میکردیم و همش میخواستیم بدونیم  « عین.صاد، عین. صاد » که میگن کیه که بالاخره فهمیدیم.
تا ماه رمضان امسال بود که یکی از اساتید برای شب های قدر خوندن این کتاب رو امر فرمودند.

اولش نمیدونستم موضوعش چیه و هم زمانی فوق العاده ای در نظر گرفتن ،تا شروع کردمش ( البته بماند که من از شب نوزدهم نتونستم شروع کنم).
استاد در کل کتاب مباحثی رو بیان میکنن پیرامون  “مخبتین “
و معنای اخبات و اهمیت ان را بیان میکنن.
این کتاب سخنرانی های استاد علی صفایی حائری در شب های قدر سال ۱۳۷۰ در مشهد با حجم کم ( ۱۱۰ صفحه) .
خواندن کتاب سریع و لحن اش صریح است و خیلی درگیری ذهنی برای فهم مطالب پیش نمیاد.
و تفاوتی که استاد صفایی حائری با استاد مطهری برای من دارن همینه؛ ممکنه موضوعات تقریبا در یک راستا باشه ولی نوع بیان استاد صفایی حائری قابل فهم تره.

برش هایی از کتاب :

وَ لِكُلِّ أُمَّةٍ جَعَلْنا مَنْسَكاً لِيَذْكُرُوا اسْمَ اللَّـهِ عَلى‏ ما رَزَقَهُمْ مِنْ بَهِيمَةِ الْأَنْعامِ فَإِلهُكُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَلَهُ أَسْلِمُوا وَ بَشِّرِ الْمُخْبِتِينَ

برای هر امّتی، عبادتی (ویژه) قرار دادیم (که قربان کردن یکی از آن‌هاست) تا نام خدا را بر آنچه روزی‌شان کرده، یعنی چهارپایان زبان‌بسته، ببرند. پس خدای شما، خدایی یگانه است. بنابراین صرفاً تسلیم او شوید، و به افراد فروتن بشارت ده؛

حج - ۳۴

بین ما و ذنوب هیچ فاصله ای نیست. باید به رحمت حق امیدوار بود، که آدمی دستاویزی جز آن ندارد؛ و این رحمت به محسنین، قریب و به مخبتین، واصل است.

اخبات آن انکسار باطنی، آن خشیت باطنی و آن دل شکستگی است که تو را به وصال رحمت حق می رساند.

اینها آفت های ماست که در طاعت متوقعیم و در معصیت نا امید؛ در حالی که مطلوبِ از طاعت و عصیان، انکسار است. این دل شکسته است که محبوبیت دارد.

اخبات ،تنه
          اخبات ،تنها راه وصاله به معبود..
کتاب سخنرانی  هست حول محور شبهای قدر و اوایل کتاب می‌فرمایند که من این شبها تامل زیادی دارم و نتیجه تاملاتم اینه که ما از هیچ گناهی دور نیستیم و تا کفر پیش می‌ریم،راستش من آدمهای زیادی رو دور و برم دیدم که بعد از مدتها دین داری ،بی دینی رو برگزیدن ،و بارها بوده و دیدم که در گناهی مشهود اصرار می‌ورزیدند.تکرارش می‌کردند.و الان دقیقا به کفر رسیدن. و جالب اینجاست  که به این هم قانع نمیشدند و ما رو هم به کفر فرا میخواندند،اینجاست که اگر مقابل دنیاشون نایستید ،مقابل دینت می ایستندگویای همینه.
اما مسئله چیه، چرا این اتفاق میفته؟ مسئله، شرایط وقتی شرایط عوض میشن تو به نقطه ضعف هات کشش پیدا میکنی.
ولی اینجاست که اگر عصیان کردی ،اما شکستی  و برگشتی میخرنت، که خدا در دلهای شکسته جای دارد
کاش روی منبرهای شبهای قدر از مخبتین حرف زده بشه ،کاش به این کتاب خیلی پرداخته بشه،در حیرتم از اینکه استاد صفایی دست می‌زارند رو چه مباحثی ،برای من که تازگی دارند بیشتر صحبتهاشون.
جالب که تا الان که سیر انتشارات  رو خوندم این کتاب پیوستگی مطالبش از کتابهای دیگه بهتر بود.
قبل از ماه رمضان حتما کلید بزنید خوندنش رو،ضرر نمی کنید.