معرفی کتاب مطلقا تقریبا اثر لیزا گراف مترجم فریده خرمی

مطلقا تقریبا

مطلقا تقریبا

لیزا گراف و 1 نفر دیگر
4.2
82 نفر |
27 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

3

خوانده‌ام

210

خواهم خواند

53

شابک
9786002964229
تعداد صفحات
336
تاریخ انتشار
1398/6/13

توضیحات

        
آلبی هیچ وقت باهوش ترین یا بلندقدترین یا با استعدادترین نبوده است؛ همه چیز او همیشه تقریبا خوب بوده است.
آلبی نمی داند چطور و در چه کار می تواند بهترین باشد و چیزی نمانده که فکر کند بچه های مدرسه حق دارند که گاگول صدایش بزنند.
اما کالیستا پرستار جدیدش به او کمک می کند که به توانایی هایش پی ببرد و به خودش افتخار کند. 
این کتاب، تصویری دقیق از زندگی پسری است که یاد میگیرد درجا نزند، رشد کند و با کسی جز خودش رقابت نکند.

      

لیست‌های مرتبط به مطلقا تقریبا

پست‌های مرتبط به مطلقا تقریبا

یادداشت‌ها

          آدم اگر نداند کجا بوده، هیچ‌وقت به جایی که می‌خواهد نمی‌رسد.
آلبی، هیچ‌وقت باهوش‌ترین یا قدبلندترین یا بااستعدادترین نبوده؛ همه چیز او همیشه «تقریبا» بوده است. سرآغاز داستان با آمدن پرستاری برای رسیدگی به دروس آلبی، به‌نام کالیستا است. کالیستا به آلبی نشان می‌دهد همیشه معمولی بودن بد نیست. او با نقاشی و تقویت مهارت‌های هنری آلبی، به او می‌فهماند که مهربانی بسیار بهتر از هرچیز دیگری ا‌ست و خودش یک ابرقدرت است. کالیستا می‌گوید لازم نیست او همیشه همه چیز را بداند.
کتاب «مطلقا تقریبا» در عین نداشتن فراز و نشیب زیاد و ماجراجویی، جذاب و دلنشین است و دیدگاه‌ام را نسبت به افراد اطرافم متفاوت کرد.
در پایان کالیستا تاثیری شگفت ‌انگیز در ذهن و رفتار آلبی می‌گذارد و کتاب با جمله آلبی به‌پایان می‌رسد: فکر می‌کنم می‌دانم که شاید، گاهی، قطعا، از ارزش‌های خودم باخبرم. می‌دانم چه ارزش‌هایی دارم. مطلقا تقریبا می‌دانم. خیلی چیزها هست که می‌دانم.
        

10

  emi🌷

emi🌷

1404/2/25

        چرا کالیستا نموند پیششششششششش
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

13

Amir

Amir

1402/7/2

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب جالبی بود 
در باره پسری که به مدرسه ای جدید رفته و از دوست صمیمی اش جدا شده 
مشکل او در مدرسه جدید پیدا کردن دوست است و نمرات او که از نظر پدرش قابل قبول نیست 
البته با کمک پرستارش کمی اوضاع برای او فرق میکند 
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

19

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

          بچه‌تر که بودم همیشه دلم می‌خواست کتاب‌های قطور و کم تصویر بخوانم. برای همین هروقت که می‌رفتم کتابخانه، حوصله‌ام از ور رفتن با کتاب‌های بچه‌گانه قسمت مخصوص بچه ها سر می‌رفت، پس می‌رفتم قسمت کتاب‌های نوجوان و خودم را بین قفسه‌های بزرگ کتاب‌هایی که برای بچه ها نبودند گم می‌کردم. یکهو می‌دیدم که چند کتاب بزرگ برای خودم پیدا کردم-کتاب‌هایی که به نظرم ارزش خواندن داشتند- و با خوشحالی می‌رفتم و به مسئول کتابخانه پنج کتابی را که هر دفعه می‌شد قرض گرفت، تحویل می‌دادم و بار جدید کتاب‌هارا می‌گرفتم.با اینکه اسم اکثرشان را یادم رفته ولی این‌طور بود که هی می‌رفتم سراغ کتاب‌های بزرگ تر و بزرگ تر تا اینکه در نوجوانی تقریبا هیچ مشکلی با خواندن کتاب ۵۰۰ صفحه‌ای که از بالا تا پایین صفحه‌هایش چفت در چفت کلمات ریز چاپ شده بود، نداشتم.
اما الان که طاقچه بی‌نهایت را نگاه می‌کردم، کلی از این کتاب‌های نوجوان و... می‌دیدم که نخوانده‌بودم. کلی کتاب با جلدهای رنگارنگ و عناوین دوست داشتنی.
خلاصه تصمیم گرفتم در کنار خواندن کتاب‌هایی که حس «بزرگ بودن» بهم می‌دهند، کمی از این کتاب‌های بچه‌گانه‌تر را هم بخوانم.
کتاب خوبی بود. واقعی بود و اهمیت تلاش و اینکه همیشه این تلاش، کم کم و آهسته نتیجه می‌دهد را در زندگی شخصیت اصلی-اَلبی- نشان داده بود.
و مهم‌تر از همه اینکه سیر داستان، واقعی بود. داستان یک زندگی‌ که آدم باهاش حس نزدیکی می‌کند و شکست های پی دی پی‌ای که اَلبی در روند زندگی بهشان بر می‌خورد را می‌شد با تمام احساسات کودک درونم، درک کرد.
        

3

Soli

Soli

1404/4/14

          من شارژم تموم شده بود. قرار بود دو ماه بذارم کنار کتاب رو، اما امروز دیدم که دیگه واقعا نمی‌کشم. نمی‌تونستم درس بخونم. یک ساعت تمام خوندم و هیچی نفهمیدم، هیچی. الان فقط می‌دونم که زلزه کانون داره، یه همچین چیزایی.
خلاصه که همون‌طور که نشسته بودم یه گوشه و داشتم به خاطر این اوضاع یه ذره غصه می‌خوردم، مامانم گفت که پاشو برو یه ذره کتاب بخون حالت خوب شه. 
منم دوان‌دوان و از خدا خواسته، نشستم به خوندن ایشون. 
و خدای من... 
چه‌قدر خوشحالم که این کتاب رو برای این فرصت کوتاه استراحتم انتخاب کردم. یه کتاب خیلی خیلی ناز و قشنگ. شخصیتای دوست‌داشتنی، داستان قشنگ و جالب و دارای تعلیق... 
آه، کالیستا... چه دختر نازی، چه‌قدر گل. آلبی هم بچه دوست‌داشتنی‌ای بود. 
خلاصه که دست مریزاد خانم گراف. این بار هم ناامیدم نکردی. 

اولین کتابی بود که از طاقچه خریدم و خوندم. انتظار داشتم خیلی اذیت شم، اما اصلا این‌طور نبود. درسته که موقع خوندن ای‌بوک (درست می‌گم؟)، نمی‌تونی بوی خلسه‌آور کتاب و زبری قشنگ صفحه‌ها زیر انگشتات رو حس کنی، اما اون‌قدرا هم افتضاح نبود. مخصوصا به خاطر این‌که من نمی‌تونم توی کتابام چیزی بنویسم، دلم براشون می‌سوزه، کلا خوشم نمیاد دیگه. اما تونستم قسمتای قشنگ‌تر این کتاب رو با خیال راحت علامت بزنم. 
دم طاقچه هم گرم!
        

0

          #یادداشت_کتاب 
#مطلقا_تقریبا

این کتاب درباره‌ی یک پسر معمولی و ساده است. شاید زیادی ساده در حدی که خنگ به نظر می‌رسد. البته من از این مدل بچه‌ها دیده‌ام. شاید یک دلیلِ تا این حد ساده بودنشان، تک فرزند بودنشان است. نداشتن تعامل با بچه‌های دیگر و همیشه با بزرگترها بودن، باعث می‌شود فرد دائما تحت حمایت باشد و نتواند رشد اجتماعی کاملی پیدا کند، مثلا طعنه‌ها را بفهمد، دوز و کلک را درک کند و ....
اما پسر کلاس پنجمی قصه ما یک خصوصیت دیگر هم دارد، اینکه در ریاضی و دیکته بسیار ضعیف است. نکته خوب و جالب کتاب این است که آلبی نه اختلال خواندن دارد، نه مشکل مغزی و روانی و نه هیچ مساله خاص دیگری که در کتاب‌های دیگر به آنها پرداخته می‌شود؛ او فقط در بعضی دروس ضعیف است و یک دانش آموز معمولی است، کسی که باوجود همه تلاش‌هایش دیکته اش از B بالاتر نمی‌آید. از آن مهم‌تر آلبی برخلاف کتاب‌های دیگر (مثل چطوری خیلی بدخط بنویسیم) هیچ خصوصیت برجسته دیگری مثلا در هنر یا ... هم ندارد، او کاملا معمولی است! 
تمام هنر این کتاب در همین جملات خلاصه می‌شود، اینکه زندگی یک بچه عادی که در هیچ چیزی باهوش نیست را به تصویر می‌کشد. جالب اینجاست که دور و بر ما پر است از این بچه‌ها که خیلی مواقع در آینده زندگی خوبی هم پیدا می‌کنند ولی در آن سن در دروس مدرسه ضعیفند و از مدارس خوب و سطح بالای غیر انتفاعی به همین دلیل اخراج می‌شوند! (شاید این یکی از مهم‌ترین دلایل برای مخالفین شیوه مدارس آکادمیک باشد.)

نمونه این بچه‌ها، معلم ریاضی آلبی است که در کلاس چهارم ریاضی‌اش ۰ بوده ولی انتخاب کرده که معلم ریاضی بشود تا بتواند به بچه‌هایی شبیه خودش کمک کند!!

کتاب نکات ریز و جذابی دارد، درباره رفتار والدین با فرزندان، کمک یک فرد خارج از خانواده، عکس‌العمل‌های اطرافیان به این خصوصیات کودک، تلاش فرد برای جا افتادن در مدرسه جدید و ...

در مجموع پیشنهاد می‌کنم حتما کتاب را بخوانید.

@macktubat
        

29