معرفی کتاب درباری از خار و رز؛ درباری از خار و رز اثر سارا جی. ماس مترجم سیران شریفی

درباری از خار و رز؛ درباری از خار و رز

نمایش همه
بی ابدتا ابدگریشا: سایه و استخوان

جادوهای تاریک

44 کتاب

این لیست مخصوص دلای قویه! توی این داستان‌ها جادو مثل زخم می‌مونه ، قهرمان‌ها بی‌نقص نیستن و هیچ‌کس واقعاً در امان نیست اگه دنبال فانتزی‌هایی هستی که هم تاریک باشن، هم دردناک، هم هیجان‌انگیز این لیست واسه توئه غم، جادو،خیانت، مرگ و گاهی یه عشق عجیب... ۱_بی ابد تگ ها :جادوی زمان، فانتزی غمگین، راز پنهان در دنیایی که گذشته و آینده با هم قاطی شدن، بعضی تصمیم‌ها بهای وحشتناکی دارن. ۲_ گریشا تگ ها: قهرمان خاکستری، جادوی تاریکی، دوگانگی قدرت نوری که می‌تونه دنیا رو نجات بده، اما وقتی سایه‌ها فریبنده‌ باشن چی می‌مونه؟ ۳_میراث اوریشا تگ‌ها: انتقام، جادو، سرکوب و شورش وقتی همه‌چیز ازت گرفته می‌شه، فقط جادوی توعه که می‌تونه برگردوندش… با بهای سنگین. ۴_کاراوال تگ‌ها: بازی خطرناک، فریب، عشق مبهم یه بازی که همه چی توش واقعی نیست… ولی زخمشون واقعی‌تر از هر چیزیه ۵_دربار خار و رز تگ:جادوی ممنوعه، انمیز تولاورز، فانتزی تاریک دختری که وارد دنیایی از طلسم و خون می‌شه… و می‌فهمه عشق، همیشه نجات‌بخش نیست ۶_مه زاده تگ‌ها: جنگ جادویی، قهرمان بی‌رحم، شورش در سایه قهرمانی که با تاریکی بزرگ شده، و حالا باید باهاش بجنگه — یا تسلیمش شه... ۷_سریر شیشه ای تگ‌ها: قاتل سلطنتی، توطئه‌های درباری، گذشته‌ی خونین یک قاتل حرفه‌ای، یک تاج و تخت، و رازهایی که قراره همه‌چی رو به هم بریزن.

پست‌های مرتبط به درباری از خار و رز؛ درباری از خار و رز

یوتاب

یوتاب

1404/2/13

درباری از خار و رز جلد اول مجموعه ی درباری از خار و رز
خلاصه:
بعد از گذشت سال‌ها که از جنگ خونین میان انسان‌ها و پریان گذشته است، هر دو طرف به توافقی برای صلح رسیده‌اند که برای هر یک قلمرویی تعیین می‌کند. هر گونه تلاش برای ورود به قلمروها از جانب گروه مخالف جرم تلقی می‌شود و هر کس که به موجودی از دنیای مخالف آسیب بزند، آن را با جانش جبران خواهد کرد. توافقی نانوشته و مسکوت که البته خیلی‌ها از آن بی‌خبرند...
نظر شخصی:
من با انتظار خیلی بالایی سراغش رفتم ولی متاسفانه بجز دنیاسازی خوبی که داشت و کاملاً قابل تصور توصیفات جذاب و همچنین گاهی اوقات کسل کننده عالی بود ولی شخصیت فیرا که در واقع شخصیت اصلیه خیلی خنگ بود غیر از اون خیلی انتخاب های احمقانه ای هم داشت . شخصیتش سست عنصر گیج و احساساتی بود اکثر مواقع و شجاعت بی جا بدرد نخور داشت. یه ثانیه یه چیز می‌گفت ثانیه بعدش چیز دیگه نویسنده سعی داشت قوی نشونش بده ولی فقط برای شخص خودم مزخرف تر بنظر می رسید. خیلی هم عزت نفسش پایین بود فقط انگار اعتماد به نفس کاذب رو هی به خودش تحمیل میکرد.
 شخصیت تملین خیلی اواخر کتاب منفعل شد خوشم نیومد ولی در کل خوب تونسته بود بهتر از فیرا قابل باورش کنه حرف خاصی ندارم درموردش بزنم و متأسفانه برام یسری چیزا اسپویل شده اما واقعا دلم براش سوخت یجاهایی از همین کتاب...
شخصیت قوی داستان که خیلی بهش پرداخته شده بود در واقع ضد قهرمان توی این جلد به حساب می یاد ریسند! یه حس مور مور بهم دست میداد نویسنده واقعا عالی فضا سازی میکرد وقتی درموردش حرف میزد تعجب بر انگیز این بود که چرا نویسنده شخصیت نسبتاً فرعی رو اینقدر با دقت ریز بینی در آورده شخصیت اصلی رو اینطوری پر نقص!
 خیلی خنده دار بود و ضایع که نویسنده سعی داره این آقای تاریکی رو به فیرا تحمیل کنه بعد فیرا وقتی به مسائلی درمورد ریسند می‌رسید سریع می تونست رمز گشایی کنه در برابر تملین واقعا خنگ و ابله میشد. نمی دونم جلد دوم مثلث عشقی هست یا نه ولی اگه مثلث عشقی بشه واقعا نا امید میشم از سلیقه ی این همه آدم!
من آخرش هم نفهمیدم دلیل علاقه ی ریسند به فیرا چیه و فیرا دقیقا چی داره غیر از زبون دراز
سیستم جادویی کتاب که تا اینجا مشکلی نداشت فقط اینکه پری ها میتونن دروغ بگن خیلی ناراحتم کرد ..
روند کتاب ۶۰ درصد اولش کند خسته کننده بود و بعد آروم آروم افتاد رو غلتک پایان بندی قابل قبولی داشت ولی اینکه یهو پلات های داستان هی پشت سر هم اومدن رو دوست نداشتم اگه اینا رو پخش میکرد از اون خسته کنندگی بخش اول هم در می اومد اما انگار نویسنده قصدش سکته قلبی ما بوده
نمی تونم هنوز بگم این مجموعه تو دسته ی خوب هاست یا بدرد نخور های ترندی ولی باید بهش زمان داد !؛

این اولین جلد از یه مجموعه‌ی ۵ جلدیه. نزدیک به ۷۰ درصد اول داستان خیلی کند پیش میره و کلیم سوال براتون به وجود میاره. اما بعد از این بخش‌ها داستان یهو جون میگیره و هیجانش میره بالا و در نهایت تقریبا به همه‌ی سوال‌های پیش اومده تا آخر همین جلد جواب میده‌.
اینم بگم که ممکنه یک مقدار سست‌عنصر بودن شخصیت اصلی رو مختون بره ولی به نظر من قابل تحمله😆.
وقتی میخوندمش احساس میکردم دیگه خیلی داره مقدمه‌چینی میکنه ولی اینطور که شنیدم تو جلدهای بعدی داستان پرملات‌تر میشه و از این حالت در میاد. خلاصه که دوست دارم جلدهای دیگه رو بخونم تا ببینم آیا واقعا اینجوری میشه یا نه😁.
نهایتا اینکه مشکل عمده‌ی من با این کتاب ترجمه‌ش بود. من ترجمه‌ی نشر آذرباد رو خوندم و باید بگم که واقعا ترجمه‌ی بدی داشت. از اشتباهات ریز و درشت بسیار زیادی که وجود داشت صحبت نمیکنم ولی در این حد میگم که حتی مترجم گاها پاراگراف‌ها رو به تشخیص خودش با هم جابه‌جا کرده بود! (که باور کنید میتونه تو روایت داستان  اثر خودش رو بذاره)
همین کتاب رو نشر باژ هم منتشر کرده و خب منم با هم مقایسه‌شون کردم: متن باژ کتابی‌تره، حتی موقع مکالمات بین اشخاص. که خب یه مقدار باعث خشکی متن میشه. ولی از نظر "درست ترجمه‌ کردن" خیلی بهتر عمل کرده. از اون طرف آذرباد با محاوره نوشتن، باعث شده متن روون‌تر بشه ولی خب همونطور که گفتم اشتباهات زیادی داره.

*آغاز ادبیات فانتزی*

امشب سه کتاب سارا ماس را تمام کردم؛ درباری از خار و رز و درباری از مه و خشم و درباری از بال و تباهی
مدتهاست کتاب‌های فانتزی مختلفی را می‌خوانم و این مجموعه در میان آنها اثری متوسط بود
برای همین باز هم برگشتم به سوالی که گاهی در میان این خواندنها خودش را نشان می داد.
در دوران معاصر اولین و البته قوی‌ترین مجموعه فانتزی ارباب حلقه‌هاست. تالکین جهانی عجیب و غریب را خلق کرد که بعد از نیم قرن همچنان مهیب و جذاب است. اما چرا؟
تصور میکنم همه چیز به پایان جنگ جهانی دوم برمی‌گردد. اروپا با کمتر از نیم قرن دو جنگ را از سر گذارند که بیشتر در تمام تاریخ کشته به جا گذاشت. جنگی که نتیجه محتوم فلسفه لیبرالیسم در سه قرن اخیر بود. فاصله مرزهای کشورهای کوچک اروپایی کمتر از استان‌های یک کشور آسیایی بود و قرن‌ها انواع روابط اقتصادی و سیاسی و فرهنگی و حتی خانوادگی داشتند. با این حال جنگی را در برابر هم شروع کردند که کشتارهای دهشتناکش همه چیز را با تکه‌پاره کردن ارتش‌ها از مردمش گرفت. پوچی و بی سرانجامی و بی معنا بودن این دو جنگ هر آنچه هویت انسانی را می‌ساخت از ان مردم گرفت. و از همه اینها بزرگ‌تر آنچه از دست رفت؛ معنا بود.
در هنرهای تجسمی دادائیسم شکل گرفت و به اکسپرسیونیسم انتزاعی رسید اما در ادبیات اتفاق دیگری افتاد. ادبیات راه دیگری برای در امان ماندن از حفره تاریک و سیاه پوچی که جنگ ساخته بود؛ پیدا کرد. جهان دیگر.
ادبیات فانتزی از همین‌جا جان گرفت. تالکین جهانی را ساخت که تجسم کابوس‌های شبانه میدان‌های جنگ و شهرهای بمباران شده بود و در این جهان انسان‌های معمولی کاری از دستشان برنمی‌آمد برای همین موجوداتی ساخته شدند که هر کدام قدرت فراانسانی داشتند. چون انسان قادر به غلبه بر وحشت دوران نبود و از همان جا جهان‌های فانتزی گوناگون ساخته شدند. انواع گوناگونی از قدرت های عجیب و غریب فراانسانی که خطر را از انسان‌ها دور می‌کنند.
گاهی اوقات در میان چرخ زدن در جهان‌های موازی و لذت کشف آن به حقیقت دردناکی که پس زمینه خلق این جهان است؛ فکر می‌کنم و همین طعم گس و خاکستر گونه‌ای در کامم ایجاد می‌کند.

اگر بعد از پایان جلد اول سراغ جلد‌های بعدی نرفتید، باید بگم متاسفم چون شما ادامه‌ی یکی از بهترین مجموعه‌ کتاب‌های فانتزی-عاشقانه رو از دست دادید.
جلد اول اقتباسی از دیو و دلبره و صد و هشتاد درجه با جلدهای بعدی متفاوته. در واقع بیشتر شخصیت‌های اصلی در جلد دوم خودشون رو نشون میدن و کاپل اصلی به کل تغییر میکنه.
در باب ترجمه‌ هم، بله متاسفانه هم ترجمه‌ی نشر باژ و هم آذرباد چنگی به دل نمیزنه اما مسلما آذرباد در خصوص این کتاب بهتر عمل کرده.
و یک نکته مهم دیگه قلم خاص جی‌ماس هست که ممکنه با زیاده گویی‌هاش خسته بشین اما يقيناً این نشون دهنده لایق بودن نویسنده‌ست و شما باید صبور باشین تا به نقاط اوج داستان‌هاشون برسین و اونوقت می‌بینین که چقدر ارزشش رو داشته:))))
درباری از خار و رز رو از دست ندید...

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.