بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

نظرها (5)

نوشتن با تنفس آغاز می شود: پیکربخشی صدای معتبرتاناز روی دست رمان نویس: مصاحبه با چند نویسندهنویسنده شدن

چگونه مثل یک نویسنده زندگی کنیم؟

10 کتاب

کتاب‌های آموزش نویسندگی انباشته از نکات فنی و آموز‌ه‌هایی دربارهٔ طرح و ساختار و عناصر داستان هستند؛ اما علاقه‌مندان به نویسندگی در این مسیر با چالش‌ها و سوالاتی مواجه می‌شوند که جنس دیگری دارد. آن‌ها می‌خواهند بدانند نویسندگان بزرگ چگونه زندگی می‌کنند و ایده‌های داستانی خود را از کجا می‌یابند. ممکن است برخی تازه‌کارها با تمام قواعد شخصیت‌پردازی، نگارش پیرنگ و بازنویسی داستان آشنا باشند، اما وقتی برای نوشتن تمرکز ندارند یا علاقه‌شان را به ایده‌های قبلی خود از دست می‌دهند، نمی‌دانند چه‌کار باید بکنند. خیلی‌ها هنوز درگیر سوالاتی از این جنس هستند که: بهترین ساعت شبانه‌روز برای نوشتن چه زمانی است؟ آیا حتماً برای داستانمان باید طرح آماده داشته باشیم یا حق داریم شهودی و فی‌البداهه پیش برویم؟ سبک زندگی ما چگونه باشد که بتوانیم ایده‌های جدید را از دنیای اطرافمان شکار کنیم؟ نوشتن با رایانه یا قلم و کاغذ چه مزایا و معایبی دارند؟ و سوالاتی از این دست. کتاب‌های معرفی‌شده در این سیاهه خالی از نکات آموزشی و قواعد داستان‌نویسی نیستند؛ اما فکر می‌کنم تا حدی بر «زیست یک نویسنده»، «نحوهٔ فعالیت نویسندگان مشهور» و «چگونگی یافتن ایده‌های جذاب توسط نویسنده‌ها» تمرکز کرده‌اند. اگر می‌خواهید مثل یک نویسنده زندگی کنید و از تجربیات آنان در کار خود بهره ببرید، احتمالاً این کتاب‌ها به دردتان خواهد خورد.

5

(0/1000)

نظرات

آیا خواندن کتاب‌های آکادمی به نویسنده شدن کمک می‌کند؟
1
مقصودتون از کتاب‌های آکادمی دقیقاً چه کتاب‌هاییه؟ 🤔  
کلمه آکادمی رو اشتباه آوردم، منظورم کتاب‌هایی تئوری در مورد نویسندگی هستش.  به نظر شما چه قدر می تونه کمک کننده باشه؟ و آیا آسیب هم می‌زنه؟ 
2
نه تنها می‌تونن مفید باشن (به‌خصوص کتاب‌های مرجع) بلکه تا حد زیادی خوندنشون «ضروری» هم هست. نمی‌تونم نویسنده‌ای رو تصور کنم که با اصول شخصیت‌پردازی و نکات مربوط به طراحی پیرنگ یا تکنیک‌ها و اصطلاحات مختلف داستان آشنا نباشه و فی‌المثل ندونه منظور از حادثهٔ محرک چیست، تکنیک قلاب چیست، چقدر و به چه نحوی باید صحنه و حالات رو توصیف کرد، زیرمتن در داستان چیست و...  
ممنونم
@choghoke_tanha