یادداشت El
1403/11/2

یادداشتی بر کتاب "مزرعه حیوانات" نوشته جورج اورول "مزرعه حیوانات" داستانی است که با ظاهری ساده و کودکانه آغاز میشود، اما عمق و سنگینی آن در طول روایت، ذهن خواننده را به چالش میکشد. این کتاب با بهرهگیری از نمادپردازی، به بررسی چرخه قدرت، فساد و خیانت به آرمانهای جمعی میپردازد؛ موضوعی که در هر برههای از تاریخ بشر تکرار شده است. شورش حیوانات علیه انسانها، در ابتدا نمادی از امید و آرزوی آزادی است، اما به مرور، این رویا جای خود را به واقعیتی تلخ میدهد. رفتار حیوانات، از سادگی و اعتمادشان تا بیتفاوتی الاغی مانند بنجامین، که حقیقت را میداند اما سکوت را انتخاب میکند، هر کدام جنبهای از شخصیتهای جامعه انسانی را بازتاب میدهد. نقش اسکولیِر، خوک سخنران، در تحریف حقایق و تطبیق آن با منافع قدرت، و ناپلئون، رهبر بیرحم، یادآور نظامهایی است که آزادی را فدای سلطه میکنند. اورول با بیانی ساده و روان، اما بهشدت تأثیرگذار، داستانی را میسازد که استعارهای از تمام جوامع تحت سلطه است. جمله معروف کتاب: *"همه حیوانات برابرند، اما بعضی برابرترند"*، نه فقط یک شعار بلکه چکیدهای از تمام مفهوم قدرت و فساد است. "مزرعه حیوانات" کتابی است که به ما یادآوری میکند آرمانهای بزرگ، اگر به درستی مراقبت نشوند، میتوانند به ابزار سرکوب تبدیل شوند.
El
1403/11/4