امیرعباس شاهسواری

eitaa.com/neveshtanijat
neveshtanijatt

کتاب‌های نویسنده

نمایش همه
        کتاب خیلی جالبی بود. سه شنبه به صورت اتفاقی در یک سایتی دیدمش و گفتم امشب شب عیده کمی به خودم حال بدهم و عیدی بدهم، با جناب محسن خان، همکار و رفیق شفیق رفتیم حرم و همه دسته دوم فروشی های کنار را به قول قمی ها روفیدییم اما نیافتیم.و بعد از حرم رفتیم کتابفروشی ایوب و اون هم نداشت و تقریبا به یقین رسیدم که کتابی طنز از دهه چهل به قلم ایرج پزشکزاد را نخواهم یافت و شب هنگام خواب یک جستجویی در تلگرام کردم و یافتم اش و شروع به خواندش کردم و امروز تمام شد. داستانی طنز که با یک سفر در زمان شروع می شود بعضی می گویند ایده قهوه تلخ از روی آن برداشته شده اما من تقریبا یقین دارم که قسمتی از شب های برره را از روی ماشاالله خان و سامیه، ساختند....یک طنز جالب که همین امروز هم خواندن دارد و نشان جوال بودن  ذهن مرحوم ایرج پزشکزاد دارد. قطعا یک رمان تاریخی نیست چون جزئیات تاریخی ندارد اما بیشتر یک طنز موقعیت است. یک کتاب فکاهی که اگر ذهنتان خسته شد یا خواستید به خودتان آوانس دهید، بد نیست

کتابی به شدت عالی درباره ابوریحان بیرونی
این حجم از تتبع و تحقیق واقعا جای ستایش دارد و  غبطه برانگیز است. کتاب زندگی ابوریحان و آرا فلسفی او را بررسی می کند و همچنین خدمات او در علوم مختلف چون ریاضیات و نجوم و جغرافی و تاریخ و گاه‌شماری و کانی شناسی و جواهر شناسی است.
واقعا کتاب بسیار جامعی است و از منابع بیشمار ایرانی و خارجی استفاده کرده بود. دکتر سید حسین نصر بر این کتاب تقریظ زده است و این کتاب را کار عظیمی برای ایران دانسته است. واقعا هم کار تحقیقی بزرگی است و می گویند مرحوم دکتر اذکائی تنها بیرونی شناس عصر ما بود و پس از او کسی نیامده است.
اما دو انتقاد
یکی اینکه چرا این کتاب باید در بازار ناپیدا باشد، از سال ۱۳۸۷ که توسط انتشارات طرح نو تجدید دوباره به زیور طبع آراسته شده
دیگر آراسته نشده!!! و من این کتاب را از دسته دوم فروشی ها به دست آوردم. نه تنها این کتاب بلکه بسیاری از مآخذ این کتاب نیز دیگر در بازار نیست، کتاب ابوریحان بیرونی اثر جلال‌الدین همایی یا فیلسوف ری از دکتر مهدی محقق و .... خب یک سوال اگر این کتاب ها توی بازار نیستند؟ پس چه کتاب هایی توی بازار هستند ؟
نمی دانم
دومین نقدم محتوایی است. در یادداشت پروفسور سید حسین نصر بر این کتاب، اینکه ابوریحان را فیلسوف دهری پنداشته اند، نپذیرفته و من نیز اینکه ابوریحان عرب ستیز است را نمی پذیرم
آخر چطور کسی که تمام آثارش به عربی است به جز التفهیم که آن هم  آموزش ریاضی و هندسه برای نوآموزان است و از قضا دوباره نسخه عربی آن را نوشته و در جایی می گوید زبان علم عربی است و فارسی تنها زبان شعر و هجو می تواند باشد ...چطور این آدم می تواند ضد عرب باشد. رگه هایی از تفکر شعوبیه در آثار مرحوم دکتر اذکائی دیده می شود، اصلا لقب ایشان سپیتمان است و کتاب را
به دکتر آریان پور؛ استادس، هدیه کرده است که یک مارکسیست تمام عیار بوده است و ....دلایل بسیاری برای این ادعا در کتاب وجود دارد که تصویری بی دین و یا یک پلورال یا یک مسلمان که مذاهب خمسه برایش تفاوتی نداشته (مثلا ذیل سنگ خماهن در کتاب جواهر الجواهر می گوید: اهل تسنن خماهن سیاه می پوشند و شیعیان خماهن سفید و من هردو را در دست می کنم که من را
هردو گروه از آن خود بپندارند) اما حقیقتا باید نقش تقیه را جدی گرفت. زیرا که سلطان محمود اگر بویی از تشیع از فردی می شنید دمار  از روزگارش در می آورد و ابوریحان که فردی باهوش بوده، مجبور  است که برای بقائش تقیه کند. خصوصا که سلطان محمود ابونصر عراق استادش را گردن زده و ابوریحان را هم می خواسته گردن بزند و .....
در کل کتاب عالی بود و خدا بیامرزد دکتر پرویز اذکائی را بابت این تلاش واقعا ماندگار و زیبای ایشان
و امیدوارم که این کتاب دوباره تجدید چاپ بشود...

یک کتاب خوب برای تفریح کتاب بازها
کتاب دایره‌المعارفی درباره کاغذ است البته دایره المعارف کلمه خوبی نیست، نظم و نسق این کار به کشکول میخورد، کشکولی درباره‌ی کاغذ است. فصول مختلف همه پر از اصطلاعاتی درباره کاغذ و سپس تعریف آن است. از اصطلاحات پیرامون کاغذ تا شهرهایی که کاغذ داشته اند تا رنگ های کاغذ و  جنس آنها و  طلبیدن کاغذ شاعران در شعرهایشان....
کتابی است بس شیرین که یک روزه می توان آن را تورق کرد. واقعا تفریح شیرینی است. به شدت به کتاب باز ها توصیه می شود چون راجع به یکی از رکن های اساسی کتاب است و قاعدتاً صحبت های زیادی از کتاب درون آن می آید، و پر از استناد به شعر است و ابیاتی از شاعرانی می آورد که نامشان را تا به حال نشنیده اید.
به شدت به درد هدیه دادن می خورد به افرادی که می دانید خوره کتاب هستند و علاقه به تاریخ و  تمدن و ادبیات دارند.(از نشر خوب میراث مکتوب) خدا بیامرزد ایرج افشار را که نسلی طلایی بودند، با اینکه موضوع یک موضوع ذوقی است و کتاب هم اینگونه است اما تتبع های کتاب
بی نظیر و فوق‌العاده است و نشان از  روح بلند جستجوگر مرحوم افشار دارد.
در آخر هم جناب افشار یک مقاله از فردی دیگر آورده اند که اسم رنگ ها است که به نظرم جا دارد خانم ها انتهای این کتاب را فتوکپی بزنند و از آقایان امتحان بگیرند:-)) البته بعضی از رنگ های نام برده را فکر کنم خود خانم‌ها هم نشناسند!

دیشب به مکان جدید کتاب فروشی ابرک رفتم و بعد از گپ زدن دو ساعته با دوست خوبم آقای خوجگی چشمم به این طرح جلد خورد و برش داشتم واقعا طرح جلد گیرایی داشت. همیشه از عکس هایی که سوژه آن در گوشه سمت راست و پایین صفحه باشد، خوشم می آید. اسم کتاب هم جذاب بود و موسیقی داشت. برش داشتم و تورق کردم و دیدم تصویرسازی آن دلبر تر است و با کمی تعجب به آرم انتشارات نگاه کردم و دیدم برایم آشنا نیست، که آقای خوجگی گفت برای نشر اطراف است و کتاب فوق العاده ای هستش که یکهو یادم آمد این کتاب را در بهخوان دیده ام و کلی تعریف درباره اش شنیده بودم. کتاب را برداشتم و رفتم و خریدهای روضه امروز خانه را، برای شهادت امام عسگری انجام دادم و دیر وقت به خانه رسیدم، وسایل را از توی ماشین آوردم بالا ولی کتاب را در ماشین گذاشتم و فراموش کردم، با خستگی زیاد با مهدی و محمد آمدیم و کتاب را برداشتیم و رفتیم به خانه و بعد از شام برایش خواندم، واقعا لذت بردم، اصلا و ابدا فکر نمی کردم که این کتاب درباره روضه باشد، واقعا جذاب بود، و الان که دارم این را می نویسم، تازه متوجه تلاقی روضه خانه با این کتاب شدم و یک تلاقی دیگر زمانی که هم سن پسر درون کتاب بودم، پدرم را در شب شهادت امام عسگری از دست دادم و پدر دو روز در ایام محرم، هر آنچه در توان داشت را می گذاشت و سفره ای برای امام حسین (ع) می انداخت...و امروز من برای بچه ها، این کتاب را می خوانم، شاید بشود با نخ تسبیحی این ها را به هم متصل کرد. ودر خط آخر باید بگویم واقعا از کتاب لذت بردم و دم خانم نفیسه مرشد زاده و تیم جوان و خوشفکر و خلاق شان گرم که از ته دل کار می کنند و کار تمیز به مخاطب تحویل می دهند....

کتاب خوبی بود برای ورود به فلسفه هایدگر با قصه
اما سوگیری نسبت به هایدگر بسیار در آن واضح بود
مسئله ورودی کتاب مرگ آگاهی است و بعد به کمک نظری هایدگر به نازیسم می پردازد و کمترین قسمت کتاب به هستی و زمان و دازاین و پدیدارشناسی او می پردازد.
اما قصه خیلی خوب بیان شده، اما در همین داستان هم سوگیری خیلی مشخص است. جریان مین استریم و اصلی فلسفی حال حاضر در غرب و ایران، هایدگر را یک نوع انحراف می داند و بیش از آنکه
به خود هایدگر بپردازد به خدمت او به نازی و انتقادات جدی او به تکنولوژی می پردازد، بی آنکه به افق فهم هایدگر نزدیک شود و تمام جریان هایی که از هایدگر متاثر هستند در حاشیه ی این متن هستند.
کتاب هم تحت تاثیر همان جریان است
تمثیل یک انسان مرده و وجود مارتین غرغرو در دل آن، گواه بر این مدعا است. واقعا تمثیل چندش و حال به هم زنی بود. منی که مدتی توی اتاق عمل بسیاری از عمل های چندش را دیده بودم، واقعا حالم بد شد، اما نویسنده با همان نگاه چندش خود، با همان جهان بینی اش خوب این کار را انجام داده بود.
یک و نیم ستاره را به این خاطر به او دادم که نتوانست عظمت هایدگر را نشان دهد چون سوگیری داشت و ظاهراً عظمتی برای هایدگر قائل نبود
اما واقعا وقتی مجموعه افلاطون های کوچک را می بینم
حسرت می خورم که چقدر ما کم کار کردیم
شما یک مجموعه مثل این کتاب به من نشان بدهید که مفاهیم فلاسفه خودمان و متفکران خودمان را ساده و روان به ما نشان بدهند، نیست... متأسفانه
انصافا باید کمر همت بست
در همین مجموعه ما از ارسطو تا هانا آرنت را می بینیم
آنوقت ما از فارابی تا علامه طباطبایی، متأسفانه کاری در این زمینه انجام ندادیم

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.