مصطفی فارسی

مصطفی فارسی

@Mustafa.farsi

52 دنبال شده

49 دنبال کننده

            کتابخوان نوپا
رها شده از شر اینستاگرام (لعنت الله علیه)
          
aghlelayaghal

یادداشت‌ها

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

فعالیت‌ها

کلیدر جلد ۹ و ۱۰
        به نظرم عصاره زحمات محمود دولت آبادی در کل ۱۰ جلد مکالمه سید شه رضا تربتی و گل‌محمده در جلد نهم
 با مردم ناامید و خسته و ترسو و گرسنه چطوری میشه انقلاب کرد.

اگر خوب دقت کنی به عجیب بودن و معجزه کار امام خمینی پی میبری
گل محمد فقط میخواست برای یه شهر و روستاهاش عدالت بیاره تازه داعیه حکومت نداشت
خود مردم به کشتنش دادن
امام خمینی با معجزه تشیع کل کشور و تا داهات کوره های لب مرزی همراه خودش کرد


امتیاز ۱۰۰ به این کتاب بازم کمه
حدود ۴ ماه طول کشید خوندنش 
و انگار من ۴ ماه در روستاهای اطراف سبزوار در سال ۲۷ و ۲۸ زندگی کردم 
به شدت از تموم شدنش ناراحتم
و فکر نمیکنم کتاب دیگه ای به این اندازه من و مجذوب کنه
      

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

1

آخرین انار دنیا
          ✍🏼 این دومین کتابی بود که از آقای «بختیار علی» خوندم. کتابِ بی‌جلد و وارفتۀ امانتی از باغ کتاب ملک، که به خاطر شرایط جسمانیش، نمی‌تونستم همیشه همراهم نگه دارم و دائم بخونم. پس خوندنش فرسایشی شد.


اولین کتاب «جمشیدخان، عمویم، که باد همیشه او را با خود می‌برد» بود. که حتی اسمش هم نفس‌گیره!

✍🏼 بعد از خوندن هر دو کتاب، تا حدی با جهان‌بینی نویسنده آشنا شدم. ظاهراً زندگی در نگاه بختیار علی، یه چیز شانسی و پوچه که خیلی اتفاقی یک روح سرگردان رو به یک جسمِ بی‌صاحب مرتبط می‌کنه.
(همین برای درنظر گرفتن نقص و اهمال در کارِ خالق کفایت می‌کنه، اما قلمِ نویسنده گستاخی‌های بیشتری در حقِ خدا روا می‌داره و نشون میده که زندگی کردن و زندانی شدن در کشور عراق و مهاجرت اجباری به اروپا، معصومیت مغزش رو از بین برده!)

در جهان تاریک و تباهی که بختیار علی میسازه، انسان باید بدون هیچ دلیلی زنده باشه. جنگ و سیاست مذموم‌ترین مفاهیمیه که بهشون پرداخته. اون معتقده هیچ سیاست‌مدار درستکاری وجود نداره و هیچ جنگی، حتی اگر برای عدالت و صلح باشه، ارزش فداکاری انسان رو.

(جملات ضدِ جنگِ قشنگی که لااقل این روزها می‌فهمیم چقدر بی‌فایده و توخالیند.)

خب پس تکلیف انسان در دنیای بی‌ثباتی و سرگردانیِ بختیار علی چیه؟ وقتی که زندگی نه ارزش زیستن داره، نه ارزش فدا کردن؟

اینجاست که یه باریکه‌ای از امید می‌گذاره توی داستان و شخصیت‌هارو وادار می‌کنه به دنبال چیزی باشند؛ گمشده‌ای، معنایی، انسانی...

مظفر صبحگاهی، آدمی زخم‌خورده از جنگ و سیاست و رفاقت، بعد از بیست‌ویک سال اسارت در کویر، شروع می‌کنه به دنبال پسرش گشتن.

آخرین انار دنیا، تنها نقطۀ روشن کتاب است، فضایی بهشت‌گونه که خوابیدن در کنارش، انسان رو به درجه‌ای از آگاهی، یقین و دل‌روشنی می‌رسونه.

با وجود کلی جمله‌ و عناصر فریبنده، فاصلۀ عمیقی بین منِ مخاطب و متن بود. هیچ‌جوره نمی‌شد داستان رو باور کرد. نمی‌تونستی خودت رو جای شخصیت‌هاش بگذاری و باهاشون همذات‌پنداری کنی.

به همین دلایل «آخرین انار دنیا» رو دوست نداشتم و باهاش ارتباط نگرفتم.


#کتابخانۀ_اتاق_کناری 
@anbarivaotaghekenari
        

4

قصه‌های همیشگی؛ هشدار برادران گریم
          بسم الله الرحمن الرحیم .

هشدار برادران گریم سومین جلد از مجموعه ی قصه های همیشگی هست. در این جلد داستان خیلی جالب شروع می‌شه و الکس و کانر درگیر مسائل عاطفی هم می‌شن، مسائل روزمره ی‌ نوجوون ها و کمی از وقتشون رو به جای اینکه صرف این بکنن که همه ش برن دنیای قصه ها رو نجات بدن، صرف مسائل دیگه ای می‌کنن، به خصوص الکس. 
این جلد برام چندان جالب نبود و جلد قبلی رو خیلی بیشتر دوست داشتم. به نظرم جلد قبلی هیجان بیشتری داشت و جای دعواهای گلدی لاکس و شنل قرمزی خالی بود. توی جلد قبلی همه ی شخصیت های دوست داشتنی با هم رفتن به ماجراجویی ولی در این جلد همه پراکنده بودند.
قلم نویسنده هم روان و راحت خوان بود ولی از توصیفات به شدت کم استفاده می‌کنه. گره های داستان سریع حل می‌شن. تنها چیزی که من رو وادار می‌کنه کتاب رو بخونم حضور دنیای جادویی پریان و حضور شخصیت های خاطره انگیزه. 
و در کل کتابیه که بخوام به گروه سنی بین ۸ تا ۱۲ سال معرفی بکنم. چرا؟ چون این کتاب دقیقا واسه این سنین نوشته شده و اگه شما بین این سنین باشین قطعا از خوندنش لذت خیلی زیادی می‌برید‌.
در مورد شخصیت پردازی ها هم باید بگم که خوب بود ولی بعضی از شخصیت ها به شدت نیازمند پردازش بیشتر بودن. به خصوص پادشاه ها و ملکه ها. سیندرلا که دیگه خیلی بد بود، توی هر جلد تا یه بار بچه ش رو گم نکنه اون جلد اصلا تموم نمی‌شه و ماجراها و مشکلات ادامه دارن😐 واقعا دلم برای شاهدخت هوپ می‌سوزه. هر بدبختی ای واسه سیندرلا و پادشاه ایجاد می‌شه، اولین قربانی ش شاهدخت هوپ هست که یهو از ماتریکس خارج  و  اسیر شخصیت های منفی و شرور داستان میشه🤐.
گلدی لاکس که خیلی خوبه و حضور کمرنگش در این داستان به شدت ناراحتم کرد‌. دلم برای کل کل های گلدی لاکس و شنل قرمزی به شدت تنگ شده بود.
از خوبی های مجموعه بگم؟ داستان غافلگیری های زیادی داره و بی ربط ترین شخصیت ها رو جوری بهم مرتبط می‌کنه که حتی خود شخصیت هم نمی‌فهمه از کجا خورده. روند سریع و داستان پر کششی داره. شخصیت ها هم جالبن.
ولی خب برای جلد چهارم هیجان زده هستم و امیدوارم زودتر شروعش کنیم.
ممنونم از باشگاه گپ که باعث شد دوباره این مجموعه رو بخونم 😁😁
در کل من واسه ی سه جلد آخر خیلی هیجان زده ام و انشاءالله هرچه زودتر برم سراغش. 
َ
        

2

دست تکیده
          "دست تکیده" اثر تامس هاردی یکی از اون داستان کوتاهاست که حس و حال تاریک و رازآلودی داره و حسابی من مخاطب رو توی فضای روستایی انگلیس قدیم غرق می‌کرد. داستان درباره‌ی یه مزرعه‌دار، همسر جدیدش و زنی که قبلاً معشوقه‌ی اون مرد بوده می‌چرخه. همین سه نفر، با یه جور حسادت و کینه‌توزی، باعث می‌شن اتفاقات عجیبی توی زندگی‌شون بیفته.

نکته‌ی جالب اینجاست که نویسنده توی این داستان به چیزهایی مثل خرافات ، جادو جنبل و باورهای قدیمی که بین مردم روستا بوده خیلی خوب پرداخته. انگار خود ما وسط اون روستا هستیم و داریم حسادت‌ها و خرافات رو با تمام وجود حس می‌کنیم. چیزی که این کوتاه داستان رو از یه قصه ساده جدا می‌کنه همون بخش روان‌شناختی و احساسی ماجراست.
خیلی راحت می‌فهمیم که حسادت و نفرت چطور می‌تونن زندگی آدم‌ها رو تحت تأثیر بذارن و حتی نفرین به دنبال داشته باشن.

"دست تکیده" یه داستان کوتاه ولی عمیقِ که باعث می‌شه تا مدت‌ها بهش فکر کنم، تا بفهمم چطور آقای تامس هاردی "نویسنده رمان" از یه موقعیت ساده، یه ماجرای پیچیده و تاریک خلق کرد.

این کتاب رو نشر تجربه "زیرمجموعه نشر چشمه" در قطع جیبی پالتویی کوچک با تعداد صفحات 54 چاپ کرده که الان نسخه الکترونیکیش در برنامه ها میشه پیدا کرد. اینکه کتاب درست ویراستاری نشده از بدی های مجموعه است ولی ایراداتی که موجود بود به متن کتاب و خوانش مخاطب اسیبی وارد نمیکنه.
اگر میخوایید قلم نویسنده رو بدونید فکر میکنم گذینه مقرون به صرفه ای باشه.

"محمدح. اوزایش"
        

11