جزئیات پست

🎭 🎬 محمد رضا خطیب 🎭📚

1401/7/23 - 10:02

/ خواندن 3 دقیقه

بهرام داهیم،  مردی از دل تاریخ

در پست های گذشته به معرفی کریم علیزاده و مرتضی صفری پرداختم. امروز میخوام رمان تاریخی نویس دیگه ای رو بهتون معرفی کنم که کفه ترازوی رمان هاش بیشتر به نفع جنبه تاریخی ش سنگینی میکنه تا جنبه تخیلی.

یادمه نوجوون که بودم ، حدود ۱۷ یا ۱۸ سالم بود ، در کتابخانه آستان قدس رضوی و کتابخانه آیت الله قزوینی در مشهد عضو بودم و هفتگی کتاب میگرفتم و میخوندم. اینقد سرعت کتاب خوندنم زیاد بود و اینقد فضای کتابخونه رو دوست داشتم که گاهی وقتی حوصلم سر میرفت ، رفتن به کتابخونه و چرخیدن بین کتاب‌ها یکی از تفریحاتم بود. در یکی از همین چرخیدن ها و گشت زدن ها بین کتاب ها ، چشمم به کتابی تحت عنوان سرگذشت ( سرگذشت مهرداد اول ، اشک ششم ) افتاد. نوشته بهرام داهیم.

نه اسم نویسنده آشنا بود برام نه کسی که قرار بود سرگذشتش نقل بشه. این شد که از روی کنجکاوی کتاب رو برداشتم تا ببرم خونه و تورقی بکنم . فکر نمیکردم با اثر خوبی مواجه باشم. وقتی کتاب رو توی خونه باز کردم، فهمیدم که با چه کار بزرگی رو به رو هستم.

نویسنده در قالب یک رمان تاریخی به سرگذشت مهرداد اول اشکانی پرداخته بود. شاهی که سلسله مهجور اشکانیان ( درباره مهجوریت اشکانیان در پستی که برای کریم علیزاده نوشتم به طور مفصل توضیح دادم ) رو تبدیل به یک امپراتوری بزرگ کرد. تا قبل از مهرداد اول حکومت اشکانیان شامل فقط خراسان قدیم بوده ولی بعد از حکومت مهرداد اول این امپراتوری هم مرز با دولت روم میشه.

کتاب برخلاف رمان های تاریخی قبلی ای که خونده بودم اصلا روایت عاشقانه و تخیلی نداشت ، بلکه به شرح جنگ ها و فتوحات مهرداد اول پرداخته بود و عجیب اینجاست که ممکنه در نظر اول فکر کنید با یک اثر خسته کننده رو به رو هستید اما اینقد شیرین و دقیق جنگ ها و داستان زندگی این شاه بزرگ رو روایت کرده که حتی یک لحظه خسته نمیشید‌.

یادمه اون زمان سریع کارهام رو تموم میکردم و انجام می‌دادم تا برم سراغ کتاب. اینقد کتاب شیرین بود که رفتم خریدم کتاب رو. چون دیدم حیفه و باید این کتاب رو داشته باشم و اصولا کتاب خریدن من از همون دوران شروع شد.

بعد از پایان کتاب رفتم و همه آثار نویسنده رو تهیه کردم و متاسفانه دیدم که نویسنده خیلی پرکار نبوده و فقط چند رمان تاریخی نوشته. اون رمان ها سریعا خونده شد و بعدا سرگذشت مهرداد اول رو دو بار دیگه هم خوندم و حسرت خوردم که چه قلمی ناشناخته مونده و چرا اینقد کم کار بوده.

نگاهی کنیم به همه آثاری که این نویسنده بزرگ نوشته :

۱- دلاوران زابل : داستان رستم و اسفندیار به شکل رمان تاریخی

۲- سرگذشت بهرام چوبین ( شرح زندگی بهرام چوبین و شورش بر علیه خسرو پرویز )

۳- خسرو پرویز و جنگ های ۲۷ ساله ایران و روم ( یکی از جذاب ترین رمان های نوشته شده درباره آخرین خسروی با شکوه ایران باستان ، تا سقوط خسرو پرویز )

۴- سرگذشت یزدگرد سوم آخرین پادشاه ساسانی ( داستانی جذاب از سقوط ساسانیان و حمله مسلمانان )

۵- سرگذشت مهرداد اول اشک ششم

امیدوارم این مطلب باعث بشه که نگاهی به آثار این نویسنده بزرگ ایرانی بندازید.

کتاب‌های مرتبط

30 نفر پسندیدند.

2 نفر نظر دادند.

نظرات کاربران

کتب با محوریت تاریخ، همیشه برام جالب بوده.
چاشنی فلسفه به دنیای تاریخ ترکیبیه که من همیشه دنبال چنین کتاب هایی میگردم.

پاسخ به