جزئیات پست

سارا عرفانی

1400/6/29 - 17:38

خواندن 2 دقیقه
چگونه درباره‌ی یک کتاب یک یادداشت (Review) خوب بنویسیم؟

یادداشت درباره‌ی یک کتاب (Review) می‌تواند با نگاهی نقادانه یا توصیفی به ارزیابی آن کتاب یا موضوعش بپردازد، و دارای مشخصات زیر است:

- موضوع ارزیابی: کیفیت و محتوا و اهمیت خود کتاب یا موضوع اصلی کتاب

- حجم: در شبکه‌های اینترنتی بین ۳۰۰ تا ۶۰۰ کلمه

- هشدار: نباید بدون هشدار قبلی، نقاط عطف روایت را لو بدهد.

گرچه یادداشت‌های کتاب، سبک‌های گوناگونی دارند، اما همگی معمولا حاوی موارد زیر هستند:

- چکیده‌ای بسیار کوتاه از محتوا

- چند جمله‌ی نقادانه درباره‌ی کتاب مورد بحث و مقایسه‌ای گذرا با کتاب‌های نامدار دیگر در این حوزه

- تشویق خواننده به استفاده از کتاب (در صورت قوی بودن) یا کنار نهادن (در صورت ضعیف بودن) کتاب

هیچ روش استانداردی برای نگارش یک یادداشت خوب درباره‌ی یک کتاب وجود ندارد اما بی‌شک حلاجی چیزهایی که می‌خواهید بنویسید در ذهن خودتان، پیش از دست بردن به قلم به یک نگارش موفق کمک می‌کند. برای این منظور می‌توانید این سؤالات را پیش از آغاز نگارش یادداشت یا حتی در هنگام مطالعه‌ی کتاب از خود بپرسید:

- مهم‌ترین موضوعی که این کتاب به آن می‌پردازد چیست؟

- اصلی‌ترین استدلالی که کتاب برای بیان مقصودش به کار می‌گیرد کدام است؟

- شواهدی که کتاب برای تقویت استدلال‌هایش معرفی می‌کند کدام‌اند؟

- کتاب از چه ساختاری برای چیدمان شواهد و استدلال‌ها و موضوعات در کنار یکدیگر استفاده می‌کند؟

- این کتاب چه افقی را پیش روی شما گشود؟ و به شما برای فهم بهتر پرسش یا دستیابی به پاسخ چه کمکی کرد؟

کتاب‌های مرتبط

55 نفر پسندیدند.

7 نفر نظر دادند.

راضیه نوروزی

1400/6/30 - 24:37

ممنون از یادداشت خوب و کاربردی تون. من کتاب پنجشنبه فیروزه‌ای رو خیلی وقت پیش خوندم. اما کتاب لبخند مسیح رو همین اواخر خوندم و یادداشت کوتاهی در پیج اینستاگرامیم درباره‌ش نوشتم و کتاب رو به مخاطبینم معرفی کردم.
motahare

1401/1/7 - 16:59

خیلی ممنون از یادداشت خوبتون.
استفاده کردم 🌺
Vida Khezri