معرفی کتاب کتاب‌گردان اثر کارستن هن مترجم مهشید میرمعزی

3.2

ناشر
افق
1403/10/15

اما حتماً چند کتاب وجود دارند که از آن‌ها خیلی خوشت آمده. آدم آن‌ها را که دیگر به کسی نمی‌دهد. می‌خواهد داشته باشدشان. من که هیچ‌وقت خواهران غریب را به کسی نمی‌‌دهم.» «اتفاقاً این کتاب‌ها را باید به دیگران داد تا خوشبختی‌شان را در آن‌ها پیدا کنند؛ کتاب‌هایی که از همه‌ بیشتر به آن‌ها علاقه داریم.» رمان کتاب گردان در سال ۲۰۲۰ منتشر شد و به‌مدت ۸۶ هفته در لیست کتاب‌های پرفروش نشریهٔ اشپیگل قرار داشت و داستان پیرمردی کتاب‌فروش را روایت می‌کند که هر روز کتاب‌ها را شخصاً به در خانهٔ مشتری‌ها می‌برد.

عالی بود عالی...یادم نمی آید در چندماه گذشته یا یک سال گذشته، کتابی چنین با من سمپاتی برقرار کند که برای شخصیت اش و اتفاقاتش هر روزه دل تنگ شوم.شما را نمی دانم من که چند سال تجربه کتاب فروشی داشتم در این کتاب ده روز زندگی کردم.من کارل بودم و اما کارلی بدون شاشا....من در کتابفروشی ای که کار می کردم مشتری های ثابت هفتگی از شهر های مختلف مثل تهران و اراک و محلات و ...داشتم که میخواستند بیایند با من صحبت کنند و من به آنها کتاب معرفی کنم و راجع به کتاب های گذشته خود صحبت می کردند اینکه آن کتاب قبلی چقدر برایشان جذاب بود، چقدر دوستش داشتند ...من زابینه گروبر را زیست کردم ...اینکه برایش هیچ ارزشی نداشته باشد نیرویی که با عشق کتاب می فروشد و این کار را نه از روی اجبار بلکه با علاقه به سمتش آمده و در آن تبحر پیدا کرده با لئونی که کارآموز است و هیچ از کتاب سردرنمی آورد، این برایش هیچ تفاوتی ندارند...من زابینه گروبرهایی با چشم دیدم که محصول کار کارمندی هستند...اما شاشا ندیدم، آنتاگونیستی که به خوبی به کار اضافه شود.......این کتاب قصه یک کتابفروش است که مامور است به درب خانه مشتری های ثابت اش برود و هر روز برای آنها کتاب ببرد....کار او این است.او در مسیر با یک بیگانه همراه می شود به اسم شا....اگر کتابفروشی نکردید یا حوصله هم ندارید راجع به کتاب هایی که خوانده اید با کسی صحبت کنید.این کتاب را بخوانید، این کتاب پر است از ارجاعات به رمان ها و داستان های معروف(بیشتر آلمانی و بعد فرانسوی)....اولین کاری است که از کارستن هن آلمانی می خوانم.قلم اش فوق العاده است و شخصیت پردازی های و فصا سازی و اتمسفر و دیالوگ های به یادماندنی ای دارد. خلاصه اگر خواستید به یک کرم کتاب که دائم رمان می خواند کتابی هدیه بدهید کتاب خوبی است.در ضمن به دلیل وجود یک نوجوان که با پیرمرد کتابفروش همراه می شود....و هردو را به زیبایی تصویر کرده....این کتاب به نظرم برای هرد سن مناسب است. البته ممکن است کسی آن را به نوجوان ندهد که بخواند.

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.