بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

باروت خیس

باروت خیس

باروت خیس

4.2
28 نفر |
14 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

53

خواهم خواند

27

کتاب باروت خیس، نویسنده زهرا اسعدبلنددوست.

لیست‌های مرتبط به باروت خیس

نمایش همه

یادداشت‌های مرتبط به باروت خیس

            بالاخره سه گانه امنیتی _ اکشن  خانم بلند دوست با کتاب باروت خیس تمام شد.
به نسبت دو کتاب قبلی که برایش یادداشت نوشتم،یک سر و گردن بالاتر بود.به جهت پیچیدگی داستان و این که نویسنده از دو کتاب قبلی درس گرفته بود و وقایع و اتفاقات را در کل کتاب پخش کرده بود.مشخص بود که برای باور پذیری کتاب زحمت کشیده و تن به پژوهش داده است در دو کتاب قبلی،مخصوصا کتاب اول این مسئله آزاردهنده بود و مخاطب با ماکتی از زندگی  و رفتار شخصیتها مواجه بود.
از این نظر برای نگارش باروت باید به نویسنده تبریک گفت.  
کشمکش ها زیاد بود وقابل تصویر سازی.این کتاب جان می دهد که یک درام عاشقانه امنیتی از رویش بسازند.
با این وجود همچنان زبان کتاب شاعرانه  و پر از تعبیرات ادبی است.البته که از جلدهای قبلی  کمتر توی ذوق می زند.
نکات منفی:
 همانطور که درد معده و غر زدن های زیاد سارا در جلد اول واقعا خواننده را خسته و کلافه می کرد،در این جلد هم تکرار یک کشمکش و یا رفتار  ،همچنین کش دادن کشمکش از نقاط ضعف است.
مثلا سیگار کشیدن شخصیت در حالات و اشکال مختلف  به قدر تکرار می شود که هم آسیب تربیتی کتاب را بالا می برد و  هم خود نویسنده را وادار به واکنش می کند!
همچنین درگیری شخصیت با مشکل جسمی،  خواننده را اذیت می کند که این درگیری جسمی از نصف کتاب بیشتر همراه ماست.می شد برای این موارد تمهیداتی در نظر گرفت که نویسنده در تله نیوفتد. 
ارجاعات و زیر نویس ها جز نکات عالی کتاب هستند و کمک کننده به فهم بهتر👌👌
مخاطب بزرگسال و نوجوان ۱۵ تا ۱۸(البته  برای این گروه  هم یک مدل آسیب دارد که اینجا مجال گفتن ندارم. با این حال ضرر جدی ندارد )
          
                بسم الله الذی خلق الانسان💚🌱
الحمدلله الذی جعلنا من المتمسكين بولاية امیرالمؤمنین:)!💛
ساعت ۲۲:۰۰ به وقت تهران
بالاخرههههه و بعد از شصتاد سال انتظار ، خوندنش توی عید غدیر تموم شد.
فضای داستان توی کشور لبنان و به دور از شخصیت‌های قبلیه؛ خیلی دور.
روایت فادیه ، جاسوس آموزش دیده اسرائیلی که در پوشش خبرنگار در لبنان حضور داره و نفوذش تا خونه‌ی فرمانده حزب‌الله ، حاج عامر کشیده شده و به عنوان خبرنگار در جلسه‌ای که حاج‌قاسم سلیمانی،  سیدحسن و حاج‌اسماعیل شرکت دارن ، حاضر بوده. (میخوام نفوذش رو برسونم😂)
کتاب از زبان همین فادیه‌ست و سوژه اصلی کلا اونه که باعث میشه فضای متفاوت‌تری توی  باروت خیس ببینیم.
و اما تجربه من:
با توجه به خوندن کتابای قبلی ، این یکی با وجود انتظاری که از سال ۹۹ براش کشیدم ، پرتلاطم نبود.
من موقع خوندن مثل بیروت یا چایت ، ضربان قلبم رو می‌شنیدم و بغض می‌چسبید بیخ گلوم ولی توی کل مدتی که کتاب رو می‌خوندم ، مخصوصا موقع شهادت دانیال احساس کردم قلم اونقدر قوی نیست که من رو عمیقا ناراحت کنه و خوندم و رد شدم.
حاج اسماعیلی که غالبا فکر کردیم حاج قاسم بوده ، واقعا حاج اسماعیل بود و اسم مستعار نبود. اینو موقع جلسه که نوشته "فرمانده قاسم وارد شد" ، متوجه میشیم.
  اطلاعاتی توی پاورقی نوشته بودن که برای من جدید بودن و شخصا خوشم اومد.
فادیه اما عجیب بود! خیلی عجیب! اونقدر که باورش برام سخت بود یه نفر چقدررر میتونه سخت‌جون باشه و نَمُر.
و همین طور بسام که تا آخرش همراه با فادیه سوال میپرسیدم این دیگه کیه؟
یکی از چیزایی که خیلی برام ناملموس بود، عدم حضور شخصیت‌های قبلی توی کتاب بود! 
حتی دانیال هم اونقدر به اندازه  دو کتاب قبلی دیالوگ نداشت و خب تفاوت سوژه‌‌ی باروت خیس ، این عدم حضور رو توجیه میکنه.
درکل کتاب برای من که هیجان با هرخط دو کتاب قبلی می‌بلعیدم ، اونقدر تجربه‌ی خفنی نبود ولی خب همچنان قلم خانم بلنددوست برام موردعلاقه‌ترین باقی مونده:)

+خداقوت میگم به خانم بلنددوست و امیدوارم به خوندن کتابای خفن‌تری از ایشون🌱💚

+تا یادداشت بعدی ، یاعلی:)
 شب عید غدیر ، ۱۴۰۲/۴/۱۵ و سومین یادداشتم در  بهخوان
        

با نمایش یادداشت داستان این کتاب فاش می‌شود.

            #یادداشت_کتاب
#باروت_خیس
#زهرا_اسعد_بلنددوست

یادم نیست که چطور اولین بار کتاب چایت را من شیرین می کنم به دستم رسید و وقتی شروع کردم دیگر از دستم نیفتاد.چند روزی حالم منقلب بود و مدهوش داستان و مزه مزه کردن آن.انقدر دوستش داشتم که ان سال عید نوروز ۶_۷تایی از ان را خریدم و به اقوام و دوستان هدیه دادم و با اب و تاب تعریفش کردم تا انها هم بچشند انچه من چشیدم.
بلافاصله جلد دوم یعنی مثل بیروت بود را شروع کردم و آن هم از دستم نیفتاد. 
امسال فهمیدم جلد سومی هم هست با تاخیر خریدم و با تاخیر خواندم.شاید نه به اندازه جلد اول ولی کاملا شیرین و جداب و تفکر برانگیز و این احتمالا به حال روحی خوانتده حین خوانش هم بر می گردد.جای جای داستان تلنگری عجیب داشت:"نعمت یک زندگی معمولی" که شخصیت داستان در ابعاد مختلف از آن محروم بود.
فکر کردم چقدر من معمولی هستم و چقدر ابعاد این نعمت برایم مبهم است و لذا شکرش ادا نمی شود."یک زندگی معمولی در امنیت با همه‌ی سختی ها و تلخ و شیرین هایش" . و بیشتر به این فکر کردم که خودم و آدمهای اطراف چه دغدغه هایی دارند و آدم هایی مثل حاج قاسم چه افق های نگاهی.
نویسنده داستان  اسرائیل و لبنان و ایران را بسیار تنگاتنگ بهم تنیده است و در جای جای آن مخاطب را غافلگیر می کند و با ابعاد مختلف یک زندگی جاسوسی آشنا می کند. کاملا مشخص است که برای ابعاد متفاوت زندگی شخصیتی چند وجهی با ملیت های متفاوت پزوهشی انجام داده شده حتی روی خوانندگان و سبک های مختلف غذا که از جزئیات یک زندگی است.

کتاب به نسبت دو جلد قبلی عاشقانه ای کم رنگ تر دارد و از این منظر حتی برای بچه های متوسطه هم می تواند بلااشکال باشد.
نکته یا تیزی خاصی داستان ندارد و برای علاقمندان ژانر امنیتی_پلیسی می تواند کتاب مناسبی و جذابی باشد.
#مخاطب_بالای_۱۵سال
          
            *بسم الله الرحمن الرحیم*

دانیالِ ((چایت را من شیرین میکنم)) و حاج اسماعیل و زهرای ((مثل بیروت بود)) حال با یکدیگر پابه داستان دیگری میگذارند. داستانی که در آن(( فادیه))، دختر به ظاهر خبرنگاری که مهره  اسرائیل است برای انجام ماموریتی مهم نقش اصلی آن است. ((بسام)) پسر مهربان و مرموزی که فادیه دلباخته اوست و سعی دارد این را انکار کند.و حاج قاسمی که چشمانش گواهی است برای شهادت بر اینکه:((اللهم لا نعلم منه الا خیرا)).


اگر مثل من دوجلد قبلی کتاب را در نوجوانی خوانده باشید و عمیقا و از ته دل از خواندن آنها لذت برده باشید، شاید خواندن باروت خیس چندان برایتان لذت بخش نباشد!
منطق داستان در بعضی از قسمت ها کمی لنگ میزند و اینکه همه‌چیز‌ همانطوری میشود که باید بشود، بدون اینکه طور ناجوری بشود، کمی غیرقابل باور است!
و مثل دو جلد قبلی فوق‌العاده قدرتمند و هوشیار نشان دادن نیروهای امنیتی ایران که شاید کمی در آن اغراق شده است.
درکل مهم‌ترین نقص کتاب از نظرمن قسمت های غیرقابل باور و کمی خارج از منطق آن است. 
بخش های عاشقانه کتاب به‌اندازه و کاملا متناسب با شخصیت پردازی قوی‌ای است که از شخصیت ها داریم. اطلاعاتی که در پاورقی کتاب به مخاطب داده میشود جامع و کامل است، و گذشته از آن تصویرسازی‌ای که همه مکان ها، خوراک و حوادث را به دقت و ریزبینی تمام به تصویر میکشد نشانگر تحقیقات گسترده و دقیقی است که نویسنده داشته و این نکته بسیار حائز اهمیتی است. و همچنین نمیتوان منکر شوکهایی شد که در برخی قسمت ها به مخاطب وارد میشود در حالی که اصلا انتظار ان را نداشته.

درپایان  کتاب به‌عنوان یک اثر در ادبیات مدرن مذهبی ، باتوجه به ضعف هایی که در آن وجود دارد قابل تحسین است، و از نظر بسیاری از فاکتورها اثر موفقی شمرده میشود.و اگر علاقمند به ادبیاتی در دسته مذهبی هستید به شدت خواندن این سه‌گانه پیشنهاد میشود.