بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

سیدعلی خامنه ای و 2 نفر دیگر
4.6
224 نفر |
84 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

65

خوانده‌ام

461

خواهم خواند

234

:از متن کتاب.... من در شهر مشهد، مرکز استان خراسان، در جوار آستان امام هشتم-علی بن موسی الرضا (علیه السلام) - به دنیا آمدم. زادروز من ، بیست و هشتم ماه صفر سال1358 ه.ق (فروردین 1318 ه.ش) است.خانه ای که در آن به دنیا آمدم، خانه ای کوچک و ساده بود که دو اتاق داشت؛ یک اتاق در طبقه ی بالا مخصوص پدر و مادرم و فرزندانکوچکشان بود، در طبقه ی پایین هم اتاقی برای خواهرانمان بود که مادرشانپیش از ازدواج پدرم با مادرم از دنیا رفته بود....

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

نمایش همه

لیست‌های مرتبط به خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

نمایش همه

پست‌های مرتبط به خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

یادداشت‌های مرتبط به خون دلی که لعل شد: خاطرات حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای (مدظله) از زندانها و تبعید دوران مبارزات انقلاب اسلامی

            بسمه تعالی
یکی از پر نکته ترین و روان‌ترین کتاب‌های زندگی‌نامه‌ای است که تا کنون مطالعه کرده‌ام.
به طور کلی از ویژگی‌های نثر آیت الله خامنه‌ای است ، جذاب و پرکشش نوشتن و این کتاب با اینکه مستقیما نوشته ایشان نیست اما بازهم میتوان آن گیرایی را در نثرش مشاهده کرد.
کتاب به اتفاقات قبل از انقلاب یعنی زندگی ، زندان‌ها و تبعید‌های ایشان میپردازد و بیشتر فضای آن زمان را از دید یک مبارز انقلابی نشان میدهد که فعالیت خستگی ناپذیری در این راه داشته است.
قطعا خواندن این کتاب برای شروع مطالعه سیر کتب امام خامنه‌ای مناسب است.

در ادامه یادداشتی که در میانه کتاب نوشتم را برایتان کپی میکنم:

یکی از مواردی که خاطر خواننده را (پس از خواندن کتاب) مکدر میکند ، اوج زحمت‌های این سید است ، چه در جوانی که مدت زیاد در زندان و تحت شکنجه بود، چه بعد از پیروزی انقلاب تلاش برای استقرار و مبارزه سیاسی و فرهنگی و بعضاً نظامی با گروه های منافق و کمونیست ، چه ۸ سال جنگی که او مستقیما درگیرش بود و چه حالا که بعد از این همه سال بدون مرخصی و استراحت سنگین ترین کارها را انجام میدهد و هنوز خیلی‌ها فحش و تهمت بارش میکنند.
حرمت سید بودن به کنار ، حرمت ریش سفیدش به کنار ، حرمت زحمت هایش برای اسلام و ایران را که نگه بداریم.
امان از روز قیامت و ما و این سید مبارز💔

یاعلی
          
            به نام او..❤️
نقد کتاب خون دلی که لعل شد.
خلاصه:خاطرات حضرت آیت الله سید علی خامنه ای از فعالیت های انقلابی و زندان و تبعید و زندگی ایشون هست.
📚برای مسابقه ای مجبور بودم کتاب رو خیلی سریع بخونم ولی انقدر این کتاب جذاب،روان،قشنگ و...بود که زود تموم کردم و اصلا خسته نشدم بدون اغراق یکی از بهترین کتبی هست که در عمرم خوندم.
🌱مهم ترین نکته قابل بررسی این کتاب روان و سادگی متن هست از کلمات سخت استفاده نشده و مخاطب خیلی راحت ارتباط برقرار می‌کنه.البته بعضی کلمات هستن که خیلی آشنایی نداریم اما تعدادشون زیاد نیست و به نظرم حضورشون لازمه تا کلمات بیشتری یاد بگیریم.
🌱صفحه آرایی کتاب و عکس خیییلی قشنگ بود کمتر کتابی دیدم در این مضمون که این طور صفحه آرایی داشته باشه و بسیار لذت بردم.
🌱اسم سر فصل ها مرتبط به خاطره و خیلی قشنگ و جذب کننده بود.
🌱گذاشتن عکس ها در آخر کتاب خیلی خوب بود
✅ترتیب روایات خیلی عالی چیده شده بود بعضی کتب روایات نامنظم دارن و واقعا من اذیت میشم تو خوندن ولی این کتاب منظم چیده بود.
🌱توجه کنید که خاطره ها تا صفحه ۳۱۸هست و بقیه آن پی نوشت هست که به نظرم خیییلی قسمت جالبی بود معرفی افراد و اتفاقات نام برده شده در کتاب فوق العاده عالی بود.
🙏از گردآوری و مترجم کتاب و عوامل خییلی ممنونم خوندن این کتاب خیلی حس خوبی به من داد و اطلاعاتم را درباره ی زندگی رهبرم زیاد کرد.
          
            اگر کتاب جهاد تبیین را کتابی نظری و تئوری در این عرصه بدانیم، بی شک کتاب «خون دلی که لعل شد» پیوست عملی آن است. یعنی اگر میخواستیم الگوی کاملی از یک مجاهد حقیقی خط مقاومت و روشنگری ارائه دهیم، می شد همین کتاب خون دلی که لعل شد! 
در این کتاب اگر کسی می‌خواهد یک فعال تراز انقلاب شود، می‌تواند بفهمد یک نفر که این مسیر را طی کرده، چه تجربیاتی داشته، چطور زندگی کرده و یا سلوکش چگونه بوده است.

 کتابی که در واقع کتاب نیست بلکه روایت خودگفته رهبر انقلاب از دوران زندگی مبارزاتی اش در خلال شش دوره زندان و تبعید است. که البته مشحون است از حکمتها، اندرزها و توصیه های اخلاقی تربیتی، سبک و منش زندگی مومنانه، ساده زیستی، توجه به زمانه و در نهایت ایمان همراه با استقامت که رمز موفقیت و پیروزی است 

نثرش روان و خواندنی است. جذابیتش هم آشنایی با زوایای کمتر شنیده شده زندگی رهبر انقلاب است که بعضی قسمتهایش بسیار عجیب است، روایت ساده زیستی مادر و همسرش، فضای تربیتی خانه، زمانه آگاهی و توجه ویژه و همزمان به کسب درجات بالای علمی و وظیفه تبیین، روشنگری و مبارزه در هر شرایطی! خواه در دل زندانهای امنیتی ساواک باشد، خواه در زلزله فردوس و سیل ایرانشهر و خواه در مسجد امام حسن و مسجد کرامت. یک مومن مجاهد همیشه و در هرجا که باشد وظیفه اش را می‌شناسد، همانجا را مرکز دنیا میداند و بدان عمل میکند.
این کتاب الگوی عملی طلاب و جوانانی است که میخواهند «پای کار این نظام» بمانند و «مثل حاج قاسم به چشم امامشان بیایند.»
          
            خون دلی که لعل شد کتاب بدیه.
شاید این خط اول یادداشتم برای خیلی‌ها زننده و حتی توهین‌آمیز باشه. اما من روی این نظرم مصرّم. دلیلم اینه که ادبیات اون اصلا در سطح و حد کسی  نیست که می‌دونیم برای خودش یه ادیب باسواد و مسلط به چند زبانه. 
آیت‌الله خامنه‌ای خاطرات مبارزاتشون برای انقلاب رو با قلم خودشون و البته به زبان عربی برای مخاطب غیرایرانی نوشتن. این کتاب به فارسی ترجمه شده و شاید ایراد از همین جا شروع شده. این که خیلی از این خاطرات برای مخاطب ایرانی کم و ناقصه. لحن و کلام و واژگان هم ابدا اون‌چیزی نیست که از خطیب توانمندی چون ایشون انتظار داریم. انگار یه پیرمرد کم‌سواد نوشته.

چند نکته مثبت این کتاب رو هم در ادامه میگم:  
خاطراتی که با شرح نفس یه مبارز نستوه همراه شده جذابه و حتی میشه از اونها الگو گرفت برای اینکه آدم تو خاطره‌نویسی به چه چیزهایی اشاره کنه.

تصاویر و نقاشی‌های بین فصول هم خیلی قشنگ و حرفه‌ای بود و خواننده بیشتر همراه خاطرات میشه.
          
            بخشی از متن کتاب صفحه 302 ( جریان مربوط به قبل از انقلاب و در زمان تبعید آیت الله خامنه ای) : اتومبیلی که در تهران زیر پایم بود یک سواری پژو چهارصد و چهار بود که یکی از اتومبیل های حاجی قدیریان بود چون ایشان تاجر بازاری بود و چند اتومبیل داشت ایشان یکی از بسیار آدم هایی است که پس از پیروزی انقلاب کسب درآمد دنیوی را رها کردند تا در خدمت به انقلاب اسلامی با خدا معامله  کنند البته کسانی هم بودند که از انقلاب به عنوان دکان کاسبی برای زندگی خود استفاده کردند

کتاب عالی، با متنی روان و خاطراتی جذاب بود البته  این کتاب در اصل بزبان عربی نگاشته شده و مخاطبش هم عرب زبان ها بوده و بعد ترجمه شده.  
کتاب درباره خاطرات رهبر از زندان ها و تبعید ها است بهمین دلیل از قضایای معروف انقلاب و مواردی که به موضوع کتاب خیلی ربط نداره یا اشاره نکرده یا گذرا رد شده و اگر در مورد روند و تاریخ انقلاب می خواین اطلاعات بدست بیارین اصلا توصیه نمیشه، البته اینم بگم که قسمت پی‌نوشت ها، عکس ها و اسناد اطلاعات جذاب و خوبی داره 
          
alef

1401/09/05

            #کتاب_خون_دلی_که_لعل_شد این کتاب خاطرات خودنوشت #حضرت_آیت_الله_سید_علی_خامنه_ای #رهبر_انقلاب_اسلامی_ایران است که از دوران کودکی ایشان تا تقریبا زمان پیروزی انقلاب را بیان می کند. اغلب خاطرات از #زندان_ها و #مبارزات و دوران #تبعید ایشان است و خواننده در طول مطالعه کتاب با روحیات مبارزاتی و انقلابی و جهادی ایشان آشنا می شود و چون در بیان روایت ها خاطرات طنز و یا حاضر جوابی ها یا خاطرات کودکی آقا، بیان می شود مطالعه کتاب خسته کننده نیست. حضرت آقا به خاطر علاقه زیادی که به زبان عربی دارند این کتاب را در اصل به زبان عربی نوشته اند با نام "ان_مع_الصبر نصرا" و بعد اقای #محمد_حسین_باتمان_غليج كتاب را به زبان فارسی ترجمه کردند و #انتشارات_انقلاب_اسلامی این کتاب را به چاپ رساند و به دلیل استقبال مخاطبان چندین بار تجدید چاپ شده و به زبان انگلیسی نیز ترجمه شده است. #سیدحسن نصرالله #دبیرکل حزب الله لبنان از مردم خواستند که حتما این کتاب را بخوانند. از جذابیت های کتاب طرح های جذاب است که در بین صفحات کتاب به صورت طراحی های سیاه قلم چاپ شده است و دیگر اینکه در آخر کتاب عکس های نابی وجود دارد که شاید تا به حال ندیده باشید. #طراحی_ جلد هم با اینکه رنگ مشکی دارد به نظرم خوب کار شده و جذابه.
 بخشی از کتاب: او مرتبا ساواک را مورد سرزنش قرار می داد که چرا به او اجازه ی کشتن این کمونیست های زندانی را نمی دهد؟ به ذهنم گذشت که با این مرد شوخی کنم. به او گفتم:اگر ساواک به تو دستور قتل مرا بدهد، چه؟ فورا با لحن قاطع گفت:به جدت میکشم!