معرفی کتاب قدرت اسطوره (گفتگو با بیل مویرز) اثر جوزف کمبل مترجم عباس مخبر

قدرت اسطوره (گفتگو با بیل مویرز)

قدرت اسطوره (گفتگو با بیل مویرز)

جوزف کمبل و 1 نفر دیگر
3.9
11 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

22

خواهم خواند

27

شابک
9789643053468
تعداد صفحات
342
تاریخ انتشار
1399/8/18

توضیحات

        
جوزف کمبل (1904-1987)از برجسته ترین مراجع جهانی در زمینه اسطوره شناسی،پژوهنده ای توانا،مشاهده گری تیزبین نویسنده و آموزگاری نامی بود که در سطح جهان تاثیری گسترده و ژرف گذارد.برای او اسطوره((آواز کائنات و موسیقی افلاک ))بود.این گفت و گوی بلند روایتی از آن از یکی از شبکه های تلویزیونی آمریکا پخش شد و می توان آن را جمع بندی پژوهش ها و مشاهده ها و اندیشه های کمبل شمرد پهنه ای وسیع را در می نوردد و به معنی دقیق کلمه از هر دری سخن می گوید. تمامی میراث اساطیری بشریت را از دور ترین زمان ها و ناشناخته ترین اقوام تا اسطوره هایی که امروز سینما خلق کرده است و به یکباره در برابر دیدگان خواننده قرار می دهد منظره ای پر از جلوه های گوناگون که در عین حال سرشار از همانندی های و قرابت های چشمگیر و تفکر انگیز است.

      

لیست‌های مرتبط به قدرت اسطوره (گفتگو با بیل مویرز)

یادداشت‌ها

          حالا با تمام شدن کتاب خوش‌خوان قدرت اسطوره می‌توانم با دقت بهتری توضیح بدهم و بفهمم که چرا قرآن اساطیر را چندان تحویل نمی‌گیرد!
اسطوره و اسطوره‌شناسی اگرچه در وضعیت فلاکت‌بار مکانیستی جهان معاصر نوعی راه آلترناتیو و پیش‌نهادی هستند و برای تمدن مدرن و تشنگی آن شربت حیاتی به حساب می‌آیند اما واقعیت آن است که اسطوره‌ها خطرناک هستند.
کمپبل اسطوره را رمز ارتباط بشر با قدرت متعال می‌داند؛ قدرت متعالی که برمبنای همین رمزشناسی، نه وجودی متشخص و نه فرا مادی و کیهانی که به نوعی شعور پنهان همین روابط ماده است.... هرچند تفکر اسلامی نیز به تفکیک یهودی میان امر متعال و جهان ادنی قائل نیست اما میان این رمزشناسی اسطوره‌ای و آن چه معرفت‌شناسی اسلامی بیان می‌کند فاصله بین توحید و شرک است. نقطه اوج فهم خطرناکی مورد نظر قیاس و هم‌ارزی بیان کمپبل میان خدای مذکر عبرانی و اندیشه الهه در مکاتب غیرابراهیمی ست که دقیقا توصیف مشرکانه‌ترین اندیشه مقابل توحیدی‌ست و براساس رمزگان اسطوره‌ای وزنی معادل توحید به خود می‌گیرد.
دست آخر هرچند اسطوره‌شناسی همان‌طور که نویسنده هم اذعان دارد، می‌تواند در بعد عملی کمک بزرگی به فلاکت جهان مدرن کند، در بعد معرفتی خطری بزرگ برای فهم حقیقت هستی در خود دارد....خطری به مراتب بزرگ‌تر از اندیشه‌های مکانیستی بیگانه با مفاهیم اسطوره‌ای
        

0